Oldal kiválasztása

The Collider 2 – Játékteszt

The Collider 2 – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

The Collider 2 egy betekintést ad a VR játékok világába, egy meglehetősen kedvező áron, mindezt úgy, hogy a játék VR eszköz nélkül is tejesen funkcionál. A gyors játékmenet és a folyamatosan elénk táruló akadályok viszont megviselhetik a nyakat VR módban.

A játékban 6 különböző starfighter közül választva kell végigszáguldoznunk 54 küldetésen. Ezt tehetjük szimplán a billentyűzet és egér kombinációjával, vagy egy VR eszköz segítségével. Amennyiben VR módban szeretnénk játszani a játékkal, akkor a játék rögtön alkalmazkodik a stílushoz és azonnal nézetet vált. Egérnél TPS nézetből száguldozunk hajónkkal, VR módban pedig belső nézetből irányíthatjuk a járművünket.

A pályák között fejleszthetjük a hajónkat, és növelhetjük a pilótaszintünket, amivel további pontbónuszokra tehetünk szert. Az Endless Clash módban igazán próbára tehetjük a szem-kéz koordinációnkat, és barátainkkal versenyezhetünk a legmagasabb pontszám elérésére.

Nagyon gyors, és pörgős a játék menete. A pályák nagyon színesek, és élénkek. A kettő kombinációja VR módban egyes játékosoknál szerintem okozhat némi kellemetlenséget, epilepsziás rohamra hajlamosaknak pedig abszolút nem ajánlom.

A megszokott irányítás helyett beprogramoztam a Steam Controllerem mozgásérzékelésre, és magát a controllert mozgatva vezérelhettem a gépet. A VR móddal együtt ez nagyon szórakoztató élményt nyújtott.

Összességében egy tökéletes kezdő cím lehet a VR világba vezető úton. 9,99 eurós árcédulájával szerintem mindenképp érdemes kipróbálni. A nagyon gyors mozgások miatt viszont a hosszabb, egyhuzamú játékidő egy kicsit kellemetlenné válhat.

Értékelés: 8,5/10

Translate »