Oldal kiválasztása

PlayIT Győr – élménybeszámoló

PlayIT Győr – élménybeszámoló
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Viszonylag nagy elvárásokkal indul neki az ember, ha egy ilyen neves rendezvényre megy. Viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez magának a nagy rendezvénynek egy kisebb vidéki kitelepülése.

Sokszor ezt figyelmen kívül képes hagyni az ember, elfelejtkezve az előbb említett tényről, de ugyanennek a ténynek lebegni kell a szervezők szeme előtt, hogy kisebbe, de ugyanazt a színvonalat tudja hozni, mint a nagyobb rendezvény.

Sajnos amennyire jól sikeredett ezen irányelvekhez tartania magát a tavalyi rendezvénynek, idén ez a lelkesedés lentebb hagyott. Viszont pozitív irányban is történtek változások. Ide sorolható például az esport színpad külön részlegen való elhelyezkedése, a remek akciók és sajnos pozitív és negatív is ez, de a hatalmas érdeklődés.

Miért is pozitív és negatív egyszerre? Sajnos kicsit kezdi kinőni magát a győri rendezvény is, a helyszín kissé szűkössé vált ennyi ember számára és nagyon sok szituációban sorszimulátorban érezhette magát az ember. Remek dolgokat sikerült kihozniuk a szervezőknek, ezzel lehetőséget adva sok embernek, hogy kipróbálhassák, amire szívük vágyik, de ezért általában mindenhol hosszú sorokban kellet állni, nem beszélve arról, hogy maga a helyszín is kicsi volt ennyi ember számára.

Bele se merek gondolni mi lett volna, ha nem lépik meg ezt a pozitív lépést és nem egy külön terembe helyezik el az esport színpadot. Ahol viszont teljes mértékben pozítivan tudta az ember megélni a dolgokat, rengeteg League of Legends rajongó gyűlt így is össze ott, de ennek ellenére teljes mértékben sikerült megőriznie az esport hangulatát, és nem volt az embernek fojtó érzése a tömegtől.

Lehetőség volt akár tudásunkat is latba vetni másokkal szemben LoL-ban, CS:Go-ban és Hearthstoneban. Akár még a programok keretein belül a Youtuberek csapatával is megmérkőzhettek a nézők egy jó kis 3v3 LoL meccs keretében. Egész nap mentek így minden színpadnál a meccsek, melyeket színvonalas kommentátorok közvetítettek nekünk.

Aki Youtubeosokkal szeretett volna találkozni, az is megtalálta a számítását, mivel ismét volt egy külön rész, ahol aláírásra és szelfire ellehetet kapni kedvenc celebjeinket, de ha épp nem ott voltak, hanem fáradalmaik közben mentek épp valahova és akkor sikerült megtalálnia őket a rajongóknak, akkor is szívesen és segítőkészen álltak nézőik rendelkezésére.

Ugyanígy a nagyszínpadon is láthattuk különböző programok keretein belül őket, ahol a néző közönség egy-egy tagjával mérkőzhettek meg. Ezen kívül voltak kvízek, bemutatók, beszélgetések, így a nagyszínpadon soha nem állt meg a program.

Rengeteg játékot kipróbálhattunk, például az újonnan megjelent Far Cry: Primal-t. A Halo 5 például külön színpadot is kapott, ahol a nap folyamán folyamatosan mentek a meccsek. Lehetőség adódott egy szintén ritka alkalomra, hiszen pár Oculus Rift is megtalálható, illetve kipróbálható volt a rendezvényen. Mind a fő részen, mind pedig lent, egy kicsit nyugodtabb részen, ahol a virtuális valóság nem csak teret, hanem egy külön sátrat is kapott.

Aki a geek cuccokért és relikviákért érkezett, az is bőven be tudott vásárolni, hiszen rengeteg standnál rengeteg akciókkal várták a látogatókat. Természetesen a jól megszokott módon a honvédség is megtalálható volt, ahol egy rövid tréning keretében kipróbálhatta az ember a katonaéletet. Kint pedig a szabad levegőn a Győri Rakéta Ezred hozott jó pár szemet gyönyörködtető járművet. Szintén kint volt megtalálható a Mozdulj Gamer mozgalom berendezett laser tag pályája.

Összességében maga a rendezvény hatalmas pozitívum, remek programokkal, sok lehetőséggel, jó akciókkal. Senki sem unatkozott egy percig se, hiszen mindenki megtalálta a szívéhez legközelebb álló elfoglaltságot. Viszont nagyon fanyarú szájízt adott az egésznek, hogy a helyszín már túl kicsi ennyi ember számára, így az érdeklődés növekedtével érdemes lenne egy nagyobb helyszínt választani. Reméljük jövőre is sikerül eljutnunk a Győri PlayIt-re, és a szervezőknek is sikerül tartaniuk ezt a remek fejlődő tendenciát. 

Translate »