Oldal kiválasztása

Sebastien Loeb Rally Evo – Játékteszt

Sebastien Loeb Rally Evo  – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A főleg MotoGP játékairól híres Milestone készített nekünk egy Rally játékot, amit egy híres versenyző nevével fémjeleztek. Sebastien Loeb hangja hallatszik a programban és az a célunk, hogy olyan híresek legyünk a nap végére, mint ő.

Kezdem máris a legelején. Ez nem egy arcade játék, ez bizony kőkemény szimuláció és ez nem csak a Need For Speedhez szokott versenyző (én) és a kőkemény valóság találkozása alapján kapott élményen látszik, hanem a grafikán is. Mert bár a játék grafikája hagy kívánnivalót maga után, de az a végtelen mennyiségű számítás, ami a háttérben történik lehetővé teszi, hogy úgy forduljon az az autó ahogy annak az autónak bizony kell. Járművek terén elég bő a felhozatal, nagyjából minden nagy rally autót megtalálhatunk és a letölthető tartalmaknak köszönhetően folyamatosan kapunk újakat. A tesztelés alatt is érkezett a játékhoz három új járgány és ez ráadásul egyik napról a másikra.

Ez volt eddig a kellemes rész, most jöjjön a fekete leves. A remek fizika árán, sajnos a grafikát is beáldozta a Milestone, mivel sem a PS4 sem az Xbox nem remekel a lebegőpontos számításokban így ahhoz, hogy minden autó úgy menjen és a pálya is úgy alkalmazkodjon a megszabott viszonyokhoz, ahogyan azt ők megálmodták. Ezen felül látszik, hogy még sok frissítés előtt áll mind maga a játék, mind maga az engine, ugyanis vannak olyan részek, ahol egy kiálló kőpadkán végig tudunk menni gond nélkül úgy hogy az az autót nem zavarja, de egy fém útjelző persze már megállít minket még akkor is, ha 130-al megyünk.

Viszont a sérülések azok nagyon ott vannak, rendesen törik az autó, és ha törtük, akkor bizony károsodni is fog egy idő után és különböző meghibásodásokat is tapasztalni fogunk. Például előbb utóbb már nem fogunk tudni 2-esnél vagy 3-asnál feljebb váltani és így a maximum sebességünk is erősen korlátozva lesz, amivel ha egy átlag játék lenne, nem lenne baj, de van olyan beállítás és olyan verseny, ahol még az, ami a csövön kifér sem elég. Én többször találtam magam a 16. helyen egy verseny végén úgy, hogy a kocsi össze vissza váltott a fokozatok között. Persze annyira véletlenszerű módon hogy azt elképzelni sem lehet.

Összességében, egy teljesen jó szimulátor élményről beszélünk, amit persze kicsit beárnyékol az, hogy a grafika olyan amilyen, viszont cserébe a fizika rendben van. Az autó úgy megy, ahogy kell, és arra amerre kell, rendesen sérül az egész és hibák is keletkeznek, Iszonyatosan nehéz, de ezzel együtt is egy maradandó élményt ad és a multiplayer miatt a kellemes saras szórakozás is garantált.

Értékelés: 7/10

Translate »