Oldal kiválasztása

Trustmaster T150 Force Feedback

Trustmaster T150 Force Feedback
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Nem is olyan régen volt egy fejhallgató körképünk, amiben megnéztünk egyből három terméket is a gyártótól. Most egy kormány érkezett, és mikor jobbkor, mint az American Truck Simulator megjelenése táján.

A csomagolás nem nagy szám, de ahogy látom a kormányoknál ez megszokott, mert a Logitech G27 ami ennél azért jóval drágább szintén hasonló, pusztán funkcionális, a designra túl nagy hangsúlyt nem fektető dobozban érkezik. Kicsomagolás után a T150-es dobozában megtaláljuk a kormányt és egy két pedálból álló szerelvényt, amit RJ11-es csatlakozó segítségével kell csatlakoztatnunk. Ez mondjuk szerintem vicces, de lehet, hogy ennél jobb megoldást nem találtak volna, emlékezzünk vissza az előbb említett G27 esetében RS232-es csatlakozók kötötték be mind a pedálokat mind pedig a teljes H kulissza váltót. Itt ilyet sajnos nem kapunk, de ezért az árért megbocsátható, főleg ha azt nézzük, hogy még iszonyatosan minőségi dolgot is kapunk a pénzünkért. Ezen felül némi leírást is jár a csomag mellé, ami pont ahhoz szükséges, hogy kiderüljön, a Windows saját driver repositoryában, bizony nincsen benne a kormány drivere, így kénytelenek leszünk mi magunk kézzel telepíteni. Ha ez megvan, a külön program segítségével nem árt leszedni a szoftverfrissítést sem, mert úgy egy kicsit nagyobb kompatibilitási faktorra tehetünk szert. Persze ez nem minden esetben igaz, mert van olyan eset, amikor a játék túl régi vagy adott esetben túl új ahhoz, hogy a teljes funkciókínálatot el tudjuk érni. Több játékban próbáltuk tesztelni, ezek közül csak párat említenék a teljesség igénye nélkül.

(PS4 platformon: The Crew, Project Cars, Sebastien Loeb Rally Evo, Need For Speed Rivals) (PS3: Need For Speed Undercover, GRID Autosport) (PC: Euro Truck Simulator 2, American Truck Simulator, 3D Autósiskola, Need For Speed Most Wanted [2012])

Ezek közül sem a PS3 és PS4 platformon nem találkoztam semmi gonddal, minden játékban működött a középre forgatás is, és a servo is hibátlan volt. Viszont a PC esetében már találkozunk gondokkal, ugyanis az American Truck Simulator még túl új volt ahhoz, hogy a firmware rendesen kezelje, így vagy servo motor volt, vagy középre helyezés, de olyankor mintha nem is lett volna egy több tonnás kamion, amit irányítani kell. Illetve a 3D Autósiskola sem funkcionált tökéletesen, aminek pedig szintén az életkora volt a gond, de ott pedig túl régi volt a játék. (Remek élmény volt az eredetileg Windows 98 SE igényű játékot feltelepíteni a teszthez használt Windows 10-es gépre.) Azonban ezeken túllendülve egy tökéletesen használható eszközről beszélünk, aminek még az ára is lehetővé teszi, hogy elterjedjen a későbbiekben.

51000 forint, ennyit kell letenni érte az asztalra, és már haza is vihetjük a Trustmaster T150 Force Feedback kormányt, aminek egyetlen hibája, hogy nem készült sem belőle sem pedig hozzá H kulissza, de ha ilyet keresünk, akkor legalább 40 ezer forinttal mélyebbre kell nyúlni a zsebünkben egy Logitech G27 után, vagy ha még olyat tudunk szerezni, akkor egy G25-ös is jó választás lehet. Összességében, nem nagyon találunk ennél jobb választást jelenleg a piacon.

Köszönjük a Trustmasternek a Tesztelés lehetőségét.

Értékelés: 9/10

Hozzászólások

Translate »