Oldal kiválasztása

Blood Bowl 2 – Halloween

Blood Bowl 2 – Halloween
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Blood Bowl második része jól ötvözi a lassított felvételes csonttöréseket és a stratégikus táblás játékokat, és mindezt megdobja egy jó adag humorral.

Ugyan hazánkban nem számít különösen híres sportnak az amerikai foci, de emiatt nem kell aggódni, a focipálya csak viccből van ott. A Blood Bowl a Warhammer világában játszódó, körökre osztott stratégiai játék, amibe belekeverték az amerikai focit. Ugyan nem vagyok szakértő, de egyezést talán csak a touchdown jelenti a sporttal. Többnyire csak verekedni fogunk, mert annyira látványosra sikerültek az animációk.

Ahhoz, hogy Blood Bowlozzunk, egy csapatra lesz szükségünk. Ezt a csapatot vagy sajátkezűleg állítjuk össze (amit kezdő játékosoknak nem ajánlok), vagy rábízhatjuk magunkat a számítógépre és azokból válogatunk. Amint ez megvan, egy ligába kell beregisztrálnunk. Erre három lehetőségünk van: a kampány mód, solo liga (offline játék npc ellen a saját készítésű csapatunkkal), multiplayer liga. Sokan azt hiányolják a második részből, hogy nincs annyi lehetőségünk az offline módokban, mint az első részben, és a kampány is kicsit gyengébbre sikeredett. Erre viszont csak annyit tudok mondani, hogy ez engem abszolút nem zavar, mert a játék legnagyobb erőssége a multiplayer, ami itt kifejezett hangsúlyt kap. Hozzá kell tegyem, hogy sokan elfelejtkeznek arról, hogy az alap játék számos bővítést kapott, ezzel szemben a második résznek csak két faji dlc-je van jelenleg.

A játék menete lényegében kockákkal való dobálásból áll, de ettől azért több stratégia kell hozzá. Tény, hogy a játék teljes egészében szerencsén alapszik, de a csalás szinte alapvető felszereltsége a játéknak. Támadni akartál, de nem sikerült kidobd a megfelelő értéket, hogy eljuss odáig? Ha jól vezeted a csapatod, a tartalék pénzedből vehetsz újradobást, lefizethetsz bírókat, stb. Ez az elem szerintem most jobban el lett találva, mint az első rész esetében. Ha tényleg ügyesen bánunk játékosainkkal, és a csapatunk kasszájával, akkor azt a játék díjazni is fogja. Arra ügyelnünk kell, hogy ne kedveljünk meg játékosokat túlságosan, mert a meccsek alatt történt halálesetek véglegesek (kivéve ha volt pénzünk gyógyításra, akkor egy komolyabb sérüléssel még megúszhatják).

A grafika és a játék teljesítménye szempontjából is sokat fejlődött az első rész óta. A páncélok fémes fénye és a pályán lévő fű egyaránt szép látvány. A különböző karakterfejlesztéseknek is látványos visszajelzései vannak, személyes kedvenceim a mutációk (csápok, több fej, plusz két kéz, stb.).

Meg kell hagyni, hogy nem egy kezdő szintű stratégiai érzéket igényel a játék, mert elég komplex és nem könnyű ráérezni az ízére. Semmiképp sem ajánlanám a multiplayer módot a kampány mód elvégzése nélkül, mert abban egy ideig még fogja a kezünket a gép, majd szépen bedob a mélyvízbe minket. Remélem érkeznek még fajok a játékba, és lesz olyan teljes majd, mint az első rész „Chaos Editionje”, amiben 23 különböző fajjal játszhattunk.

Értékelés: 9/10


Nemrégiben megjelent egy mobil játék is, a Blood Bowl: Kerrunch. Nagy örömömben azonnal le is töltöttem, mivel egy ingyenes játékról van szó. Sajnos ami fogadott, az már nem volt annyira örömmel teli. Lényegében köze nincs a játéknak a Blood Bowl-hoz, szörnyen unalmas és monoton. Aki nagyon unatkozik, az tehet vele egy próbát, de senkinek nem tudom jó szívvel ajánlani.

Translate »