Oldal kiválasztása

Shift Happens – Indie

Shift Happens – Indie
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Shift Happensben Plom és Bismo kalandjait élhetjük át, amint egy barátunk segítségével végighaladunk a furfangos pályákon. Természetesen az egymással való kiszúrás és heccelés sem maradt el.

A játék neve (azon túl, hogy szerintem hatalmas poén) lényegében elárulja a fő mechanikát: a két karakter közötti váltogatást. Ahogy az alábbi kis videóban láthatjátok az egyik szereplőnk vékony és alacsony, a másik pedig egy magasabb, pocakos karakter. 

A feladatok megoldásához arra lesz szükségünk, hogy a két karakter adta lehetőségeket kihasználjuk. Például a nagyobbik karakter fel tudja emelni a kicsit a feje fölé, de akár el is tudja dobni (nagyon sokszor fog ez megtörténni egy gamer este alatt). A kicsi méretéből adódóan átfér keskeny réseken, de megfullad, ha mély vízbe ér. A váltás során kicserélődnek a karakterek méretei: a kicsiből nagy pocakos lesz, és fordítva. Single player módban is könnyedén irányíthatjuk a játékot, itt annyiban bővül a dolog, hogy a két karakter közti irányítást is tudjuk váltogatni (mivel nincs társunk, aki vezérelni a sajátunkat még a másikkal vagyunk).

Ez nem az a fajta játékélmény lesz, ahol azt érezhetjük, hogy az egyik fél mindent megcsinál, a másik meg csak lötyög utána. Itt bizony keményen fog gondolkodni mindkét fél, mert csak úgy sikerülhet a pályákon való átjutás. Folyamatosan kötelez a játék minket a méretek váltogatására, amiben már most nagy potenciál látszik a különböző feladatok során. Néhány példát említsek: mérleg, karakter eldobása és elkapása, vízen való átkelés, tárgyak mozgatása, stb. Ezzel a mechanikával egyenrangú lesz a két játékos, és nem lesz gond abból, ki melyik karaktert választotta magának.

A játék egyelőre Korai hozzáférési állapotban van, de már most magasan megüti akár a nevesebb játékok szintjét is. Folyamatosan készülnek hozzá a pályák, ráadásul különböző témákban. Tehát nem olyan egysíkú a kinézet, mint mondjuk a Portal esetében, hanem lesz itt laboratórium, erdő, stb. Személy szerint egy buggal sem találkoztam még a korai fázis ellenére, ami nálam igen nagy szó! A játék Unity motorra épül, és a sok negatív példa ellenére nagyon jól optimalizált a játék. Egyetlen akadás vagy fps drop sem volt tapasztalható a tesztem ideje alatt. 

Már ebben a stádiumában is bátram merem ajánlani mindenkinek, aki szereti a platformer játékokat. Könnyen elsajátítható irányítással rendelkezik, így bármilyen tapasztalat nélkül is élvezhető a játék. Egy baráti összejövetelre pedig kötelező darab.

Hozzászólások

Translate »