Oldal kiválasztása

UNCHARTED: The Nathan Drake Collection – Játékteszt

UNCHARTED: The Nathan Drake Collection  – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Fájóan sokat kell még aludni, hogy Nathan Drake legújabb kalandját a kezünkbe vehessük. Azonban a Naugthy Dog gondolt azokra, akik csak az új generációval léptek a Sony táborába. De az Uncharted Collection nem csak nekik ajánlott.

Alapból nem vagyok oda a remastered változatokért. Általában a kiadók újbóli, könnyű bevételre számító húzásaként tartom őket számon, ennek ellenére elismerem, hogy nagyon sok friss konzoltulajdonos, akik a jelenlegi generációban csak így tudják pótolni a kihagyott címeket. Összességében nekem az a problémám, hogy a legtöbb remastered edition nem ad sok újdonságot egy grafikai ráncfelvarráson kívül, sőt gyakran azt sem. Tisztelet a kivételnek persze.

Az Uncharted: The Nathan Drake Collectionről is ugyanez volt a véleményem, noha elvakult rajongóként vártam, hogy a PS4 erejével újra belevessem magam a kincsvadászatba. Majd elindítottam a lemezt, (ami, egy gyönyörű díszcsomagolásban érkezett a szerkesztőségünkbe, egy ajándék töltény alakú pendrive-val <3), meghallottam az ikonikus zenét, a következő, amire emlékszem a kelő nap első sugarai. Öröm volt a másnapi munka…

Az Uncharted semmit nem vesztett korábbi fényéből, sőt a Bluepoint fejlesztői tovább fokozták az amúgy sem csúnya kinézetű játék látványvilágát. Akit érdekelnek a specifikusabb részletek, annak örömmel jelentem, hogy a játék hibátlanul és teljesen folyékonyan fut 1080p-ben 60Hz frissítési aránnyal. Ugyancsak fejlődtek a fények, árnyékok, a különböző effektek is részletesebbek lettek, a hátterek és különböző textúrák és tárgyak pedig nagyobb felbontást kaptak. Ezenfelül a játékmenetben is történt néhány változás, a Crushing mód már a kezdetektől elérhető a veteránok számára, sőt azoknak, akiknek még ez sem elég a Brutal nehézségi szint is megnyílik első végigjátszás után. Utóbbi teljesen új opció és az egyik legkegyetlenebb, legkönyörtelenebb mód az akciójátékok történetében. Ezen felül helyet kapott még egy Speed Run mód, ahol időre játszhatjuk végig a játékot, valamint a teljesen zöldfülű újoncok kedvéért egy Explorer Mode, amit olyan könnyű, hogy a régi motorosok valószínűleg csukott szemmel végigvinnék, viszont a kezdő konzolosoknak tökéletes az irányításba való beletanuláshoz.

Természetesen a grafika mellett a zenéket is újrakeverték, így most már 7.1-ben is élvezhetjük a játékot, csodálatos muzsikáit és az elmaradhatatlan Photo Mode is helyet kapott a játékban, ami nem tesz mást, mint a játékot egy adott gomb lenyomásának pillanatában megfagyaszthatjuk és virtuális kameránkkal „amitlátszaztkapod" elvű fényképeket készíthetünk, amiket aztán különböző effektekkel módosíthatunk. 

Összefoglalva a Nathan Drake Collection egy tisztességes újrakiadás, néhány extrával a rajongóknak és alapos felzárkóztatással az újaknak.  Sajnos a harmadik rész 3D módjának is búcsút inthetünk. A PS Vitás rész sem kapott helyet a csomagban, a fejlesztők állítása szerint azért, mert a Golden Abyss története nem kapcsolódik ahhoz az ívhez, amit az első három felvonás vezet el egészen a negyedik rész eseményeihez. A multiplayer hiánya számomra fájó pont, de kárpótoljon minket a garantált Uncharted 4 Multiplayer Béta, amire minden vásárló garantáltan jogosult December 4-13 között.

Értékelés: 9/10

Translate »