Oldal kiválasztása

Dead Space – Halloween

Dead Space – Halloween
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az ember eljutott odáig, mikor már szerte a galaxisban kutat felhasználható, illetve értékesíthető nyersanyag után. Az egyik ilyen kisebb felfedező kolóniával megszakad a kapcsolat.

Isaac Clarke jól képzett mérnök bőrébe bújva meg is érkezünk a USG Ishimura névre keresztelt űrállomásra. Persze nem egymagunk vágunk bele a felfedezésbe. Két elemző társunk is velünk tart a furcsa dolog felgöngyölítésében. Akik a későbbiekben… na mindegy.

Barátnőnk is azon az állomáson dolgoz(ott)ik ahová most éppen tartunk. Ezt egy üzenetben tudjuk meg amit nekünk címzett és még először fel nem fogható eseményekről számol be. "Találtak valamit", "hisznek benne és követik" ezek a szavak felkeltik az érdeklődést Isaac-ben. Megérkezünk (becsapódunk, mert ugye semmi sem egyszerű) az Ishimura fedélzetére. Hozzá kell tenni, hogy a különféle kabinok, szobák, vérben és hullákban uszó termek, pislákoló fények nagyon jól néznek ki. A grafika kellőképpen megteremti a félelmet ami segít az életben maradásban. Nyomban neki is lát főhösünk, hogy helyreállítsa az áramkimaradást, mikor érdekes külsejű és groteszk végtagokkal felvértezett, úgynevezett Nekromorf támad rá. Mivel először még fegyvertelen azonnal menekülőre fogja a dolgot.

Isaac mérnök mivoltából hamar talál olyan eszközt amivel megvédheti magát. Elég változatos eszközöket vesz magához és ott van az öltözéke amibe be van építve egy úgynevezett sztázis generátor amelynek energiája lelasítja a célba vett tárgyakat és lényeket egy kis ideig. Roppant jól alkalmazható és teljesen beleillik a jól megírt harcrendszer fizikájába. Célszerű a nekromorfok végtagjait támadni, attól könnyebben kifekszenek és még látványosabb is a leszakadó éles-hegyes csápok látványa. Páncélzatunkat, illetve fegyverinket fejleszthetjük az erre kijelölt munkapadokon. Öltözékünknek a nyílt űrben is nagy szerep van, ez véd meg a nyomástól és az abszolót nullától. Ezek a részek, ahol konkrétan két híd közti légüres térben kell átsiklani nagyon át tudják adni, hogy milyen is lehet valójában. Az összes hang eltompúl, nem érezzük a különféle interrakciókat. Ilyenkor is nagyon sebezhető Isaac, pláne, hogy a koordináció is teljesen felborul.

Mindent egybevéve a Dead Space sorozat első része kiemelkedő, ha a félelem faktor kerül szóba. Bátran ajánljuk a Halloween hét hangulat fokozására!

Translate »