Oldal kiválasztása

Monster Truck Destruction – Játékteszt

Monster Truck Destruction – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ha eddig nem voltak kételyeid a mobil portokkal szemben, akkor ez a játék legyen az intő példa számodra.

A teszt teljes mértékben a PC-s változatra vonatkozik. Az értékelésbe nem tartozik bele a mobilos változat minősége.

Sajnos minden évben felbukkan egy-egy olyan játék, ami bebizonyítja, hogy a mobilos játékok PC portjai többnyire hibás, nehezen vagy egyáltalán nem működő förtelmek, amik nagyrészt csak a profit érdekében készülnek és nincs megfelelő munkaidő ráfordítva. Természetesen vannak játékok, amelyek portjai remekül megállják a helyüket PC-n, de jelenleg számuk elenyésző. Ez a játék is a szörnyű portok listáját növeli. Öveket becsatolni, mert rázós út következik.

A legelső dolog, ami felett nem lehet elsiklani: a menü működésképtelen. Nehéz ezt kimondani 2015-ben, de a menü abszolút nem működőképes. Elvileg kattintásra működnének a menüelemek (amik teljes mértékben egy mobiljátéknak megfelelő felépítésben helyezkednek el), de gyakorlatilag semmire nem használható az egér a játékban. Hiába kattintatunk bármerre, semmire nem reagál az alkalmazás. A játékból kilépve, amit funkcionális menü hiányában egy jól irányzott alt+f4 kombinációjával tehetünk meg, megnézhetjük az irányítás beállításait és szembesülünk vele, hogy öt gomb áll rendelkezésünkre:

  • jobbra
  • balra
  • fel
  • le
  • enter

Ezen a tényen felbátorodva gondoltam: „Akkor biztos az iránygombokkal kell a menüben léptetni és az enterrel választom ki a megfelelőt”. Hát nem így volt. Az egyetlen dolog, ami történt, hogy az enter megnyomása után bejött egy pályaválasztó, ahol mivel nem tudom vezérelni a menüt, az első pályát ki is választottam rögtön egy enter lenyomásával.

Bent is vagyunk az első versenyen, ami egy gyorsasági verseny szerűség. Amint a lámpa zöldre vált gyorsítanunk kell és egy 180°-os fordulat után pár autón átugratva beszáguldanunk a célba. Ez mind jól hangzik, de amint a lámpa zöldre vált, jön a hidegzuhany. A járművünk csak késleltetéssel reagál a gázadásra. Majd egy teljes másodperc kell, mire felpörög a motor, ami egy gyorsulási versenyen elég nagy negatívum a játékos számára.

Semmi gond, az ellenfelem elszállt egy kicsit a kanyarban, a lemaradásom még behozható. Egy erős gázfröccs és jön a kanyar. Az út szélét jelző hordóba beleakadva megpördültem és orral előre nekicsapódtam a falnak. Semmi gond! Tolatás és még egy röpke pillanat alatt beérhetek a célba. BUMM! Nem lehet tolatni…

Az egyetlen dolog, amit tenni lehet, az nem más, mint a jó öreg alt+f4. Többszöri újraindítás és próbálkozás után végre sikerült első helyen beérni a célba. A verseny után egy üzenet fogad: „click to continue”. Természetesen az egér semmiféle parancsára nem reagál a játék…Az enter viszont sikeresen tovább vitt a következő menübe, ahol a járgányunkat tudjuk fejleszteni a nyereményünkből. Természetesen az is kattintásra működik, így semmit nem tudunk fejleszteni a csotrogányunkon. Ezen kívül vajon mi nem működik még? Jól gondoltad: a főmenübe való visszalépés. Így ismételten alt+f4 következik.

Itt adtam fel a játékkal való szenvedést egy bő fél óra után. Miután kellőképpen eltöltött a méreg, felkerestem az eredeti, mobilos változatát a játéknak. Az ingerületem tovább fokozta, hogy a mobilos változat egy ingyenes játék, míg a PC portja 4,99€. Az már csak a tetőfok volt, hogy mobilon egy teljesen jól működő, élvezhető játékkal találkozhatunk.

Ezt a játékot maximum annak ajánlom, akinek a TOP 10 játéka között olyan gyöngyszemek találhatóak, mint például a Big Rigs: Over the Road Racing. 2015-ben, egy fizetős játék esetében semmilyen okból nem megengedhető, hogy játszhatatlan legyen egy játék. Erre nem létezik olyan kifogás, ami megmagyarázhatná, miért van ilyen állapotban a játék, holott eltolták a játék kiadását is, nem sokkal az eredeti megjelenés előtt.

Értékelés: 2/10

Hozzászólások

Translate »