Oldal kiválasztása

Assassin’s Creed Syndicate – Bejelentés

Assassin’s Creed Syndicate – Bejelentés
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Megtörtént a bejelentés, érkezik az új Assassin’s Creed. Lássuk is az első információkat.

Az új Assassin's Creed alcíme: Syndicate. A revolúciós mozgalmakkal teli Franciaországot hátrahagyva az ipari forradalom lázában égő Londonba kerülünk. Főszereplőink Jacob és Evie Frye, akiket már gyerekkoruk óta assassinnak neveltek.

Jacob önfejű és brutális, míg Evie a szöges ellentéte, megfontolt és mindent alaposan átgondol, így a játék során nagy valószínűséggel sűrű veszekedéseknek lehetünk majd szem és fültanúi. Abban azonban egyetértenek, hogy a munkásosztálynak is kijár a tisztelet és az igazság.

Már a gameplay videóban is látni, hogy új eszközeink is lesznek, mint például a boxer, kukri, revolver vagy a rejtett pengét is magába foglaló csuklóvédő kötél kilövője, amihez hasonlót már a Batman játékokban is láthattunk. Megkönnyíti a feljutást a tetőkre és a köztük való navigálást is gyorsabbá teszi. London területén szabadon mászkálhatunk majd és végre járműveket is igénybe vehetünk, igaz ebben a korban még elég kevés opció akadt. A leggyakrabban használt jármű a lovas kocsi, amivel gyorsabban bejárhatóvá válik a város és nem kell majd hosszú perceket céltalan rohangálással tölteni. Ami még érdekesség, hogy egy kicsit a GTA-ból is merítenek a fejlesztők, ami azt jelenti, hogy szabadon ráncigálhatjuk majd le a kocsisokat járműveikről, így nem egy saját eszközre kell majd hagyatkoznunk, hanem nyugodtan ,,kölcsönvehetjük" bármelyik, a szemünk elé kerülő szállítási eszközt. A járművek megjelenése pedig automatikusan vonzza magával a látványos üldözéseket is, így például a kocsik tején harcolhatunk vagy arról leugorva intézhetjük el áldozatunkat.

A Unity sok problémája ellenére felüdítő volt látni, hogy bár lényegi változás nem érte a harcrendszert, tanácsosabb volt megfontolni a nagyobb összecsapásokat, mivel sokkal könnyedebben haraphattunk fűbe, mint korábban bármikor. Az eddigieket elnézve ez a tendencia a Syndicate-ben is megmarad és remélhetőleg tovább fejlődik, még dinamikusabb lesz. A prezentációból sok nem derült ki, bár ha a látványos verekedéseket és brutális kivégzéseket vesszük alapul, az élményre nem lesz sok panasz.

A játékért idén a Ubisoft Québec a felelős, de több másik stúdió, köztük a Ubisoft Montreal  is besegít a fejlesztésbe. Már a Unity is egy szép játék volt, de a Syndicate még jobban megemeli azt a lécet, ráadásul a viktoriánus Anglia rengeteg látnivalót és legfőképpen új színt hozhat a sorozatba. A játék október 23-án érkezik Xbox One-ra és PS4-re, míg a PC-seknek szokás szerint várniuk kell, bár elméletben ők is az ősz folyamán merülhetnek el London mocskos világában.

 

Translate »