Oldal kiválasztása

Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire – Játékteszt

Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Szerezd meg hát mind – ez az a mondattöredék, amely sokunk gyerekkorát meghatározta. Pokélabdát bekészíteni, sapkát fel, és indulhat is a felejthetetlen kaland!

A Nintendo merész húzásra szánta el magát, amikor bejelentette, hogy nem egy folytatás lesz a következő Pokémon-játék, hanem visszanyúlnak a 3. generációhoz, és újból átélhetjük ugyanazokat a kalandokat, persze felújítva és itt-ott kiegészítve.

Hűek maradtak magukhoz a Nintendónál, és egyszerre két Pokémon jelent meg, az egyik az Omega Ruby, valamint a másik jelen tesztünk alanya, az Alpha Sapphire. De annyira kicsik az eltérések, hogy bármelyiket is válasszuk, biztosan jól fogunk járni (azért a tesztben jelzem a különbségeket).

:galeria:

Aki nem ismerné esetleg a történetet, azoknak ezt gyorsan fel is vázolnám. Két szálon folynak az események, amik gyakran keresztezik egymást. A játék elején el kell döntenünk a nemünket és a nevünket. Frissen költözünk Littleroot városába, és az események terén a játék nagyon gyorsan magasabb fokozatba kapcsol. Megmentjük Professzor Birch-öt, aki ránk bízza első pokémonunkat (Mudkip, Treecko és Torchic). Megismerkedünk a riválisunkkal is, aki ellenkező nemű lesz, és véletlenül a kezdő pokémonja a miénkkel szemben típuselőnyt fog élvezni. Bevezetésnek ennyi elég is, a fő feladatunk pedig az lesz, hogy megszerezzük a 8 teremjelvényt és legyőzzük a bajnokot. A történetünk másik részében a Team Aquát (Alpha Sappire) vagy a Team Magmát (Omega Ruby) kell megakadályoznunk abban, hogy feltámasszák a Ősi Kyogre-t (Alpha Shappire) vagy Ősi Groudont (Omega Ruby).

Hoenn régióban (itt játszódik az egész játék) sok vad pokémonba fogunk botlani (két változat jött, így vannak olyan pokémonok, amik csak az egyik verzióban foghatóak el, de nem kell kétségbe esnünk, lehet cserélgetni egymás között), így bőven tudunk majd válogatni, hogy kikből is álljon össze a végleges csapatunk. Persze ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, az interneten számos leírást elolvashatunk arról, hogy melyik lénynek mi az erőssége, illetve hátránya. Természetesen az edzőkkel való küzdelmet sem tudjuk elkerülni, így szerezhetünk majd pénzt és a pokémonjaink is gyorsabban fognak fejlődni.

Egy régi játék leporolásánál az egyik legkényesebb téma mindig az, hogy mennyire is újítják fel, illetve mennyit változtatnak rajta. A Nintendo tudta, hogy a dolgát, és a látványt teljesen újradolgozták, minden modell 3D-s lett, továbbá magukon a területeken is itt-ott átalakításokat végeztek. Az egyik nagy szívfájdalmam, hogy csak bizonyos átvezetőknél és részeknél látható a 3D-s látvány, ami ugye a 3DS erőssége lenne. Ám amikor az Elit Négyes felé haladunk, gyönyörű látványban lehet részünk, főleg ha maximumra állítjuk a 3D erősségét.

A Pokémon X és Y-ban bevezetett Mega Evolúciót is megtaláljuk már a játékban, sőt a történet jó részét e miatt újra is írták, hogy az tökéletesen illeszkedjen. Ezt a fejlődést csak bizonyos pokémonoknál tudjuk aktiválni, és csak a harcok alatt. Jóval erősebbek lesznek a támadásaik és szívósabbakká is válnak ilyen állapotban.

A játék hossza kényelmes tempóban játszva, de nem elkalandozva kb. 20 óra, de szinte végtelen mennyiségű időt is beleölhetünk, éppen ezért a szavatosságára nem panaszkodhatunk.

A Pokémon Omega Ruby és Alpha Sapphire tökéletes példája annak, hogyan is kell egy régi címhez visszanyúlni. Teljesen újraalkottak benne mindent, és a mai elvárásokhoz igazították, ráadásul a Mega Evolúció miatt a történeten is változtattak. Akik rajonganak a sorozatért, azoknak talán nem kell külön mondani, hogy megéri ismét visszatérni Littlerootba, a sorozatot kevésbé ismerőknek pedig érdemes tenniük vele egy próbát.

Értékelés: 9/10 

Translate »