Oldal kiválasztása

PlayIT 2014 ősz – Nintendo stand: Splatoon – Próbakör

PlayIT 2014 ősz – Nintendo stand: Splatoon – Próbakör

A helyszín a PlayIT, azon belül is a Nintendo stand. 8 darab kihelyezett Wii U, 4-4 egymással szemben. A kijelzőkön valami nagyon pörgős és színes dolog futott. A stand felett egy nagy tévén pedig az egész játékbeli helyszín „mini” térképe volt látható.

Kíváncsi tekintettel figyeltem, ahogyan a különböző magasságú, nemű és korú játékosok lövik egymást és mindent az adott pályán, amit nem borít be valamilyen színű festék. Idővel (miután lejárt a kétszer két perces meccs) sorra kerültem, és kezembe foghattam a nagy gamepadet. Először is megkapjuk a kezdeti instrukciókat az irányítással kapcsolatban (analógokkal mozgunk és nézelődünk, a gamepad döntésével pedig célzunk… pár kör alatt meg lehet szokni). Karakterünk egy tintahal és egy humanoid szerelméből napvilágot látott „cuki” lény. A hátunkon található a fő fegyverünk, a festékpacaszóró-vető. Ezzel tudjuk a térkép bármely részét beteríteni a saját csapatunk színével. Ez is a cél. Mármint, hogy minél több minden legyen befestve. De ha az ellenfél színében járunk-kelünk, az sebez, és hátráltat minket az előrejutásban, ellenben át lehet színezni a sajátunkéra.

Ebben a közegben a bal hátsó ravasz nyomva tartásával nagyobb sebességre kapcsolunk, és sokkal gyorsabban elérhetünk a kétféle pacaszőnyeg találkozásához. Hiszen nagy valószínűséggel ott megy a csata az ellenféllel. A kis kannánk hamar kifogyhat, ekkor a festékünkbe merülve tudjuk feltölteni, azaz lényegében végtelen muníciónk van. Ha teli a kanna, szintén valamelyik elsütő billentyűvel eldobhatunk előrefelé egy pacagránátot, ami mondanom sem kell, többeket is az újjászületési pontra kényszeríthet. Innen a gamepad kijelzőjén rábökve (itt helyezkedik el a mini térkép és a csapattársak pozíciója) oda tudunk ugrani egy bajtárs mellé, és máris folytatódhat a tintázás.

Nagyon szórakoztató és pörgős kis játék lesz a Splatoon. A megjelenést 2015 első felére datálják, és persze Nintendo Wii U-ra érkezik.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »