Oldal kiválasztása

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate – Játékteszt

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate – Játékteszt

A Castlevania Lords of Shadow története folytatódik új szereplőkkel, új helyszínnel, de minden más maradt a megszokott. A sors tükre képes lesz minden sötét titkot felfedni?

A Mirror of Fate időrendben a Lords of Shadow első és második része között játszódik. Főszereplőinkben (mert bizony, ebben a részben több játszható karakter is lesz) a közös, hogy ők is Gabriel Belmont leszármazottjai, és akivel elsőként megismerkedünk, az Simon, Trevor fia.

Simon még kisfiú volt, amikor városukat porig rombolta Drakula serege, apjáról már régóta nem hallott semmit, anyja pedig odaveszett a támadás alatt, így bosszút esküdött, és felnőtt korára Vámpírvadász lett, útja pedig Drakula kastélyába vezet.

Második fő karakterünk Trevor, Gabriel fia. Az apját sosem ismerte, mert már születésétől fogva a Testvériség nevelte és képezte ki a legnagyobb gonosz, Drakula legyőzésére. Küldetésének sikerességéről semmit sem tudunk, de Simon másik feladata, hogy kiderítse, mi történt az apjával.

Utolsó irányítható szereplőnk Alucard, róla tudjuk meg a legkevesebbet. Simonnak segít pár szorult helyzeten keresztüljutni, a múltja nyújtja majd a legérdekesebb részleteket, de igazi szerepe a játék végén lesz.

A három szál jól elválasztható egymástól, de vannak részek, amikor keresztezik egymást. A nagy családi újraegyesülésre a játék végén kerül majd sor, ahol is Drakulát kell legyőznünk.

A Mirror of Fate leginkább a régi klasszikus Castlevania-játékokat idézi oldalnézetes játékmenetével, ügyesen kivitelezett ügyességi részeivel, valamint a kihívást jelentő harcaival. Nem egy könnyen végigjátszható játékról beszélünk. Minden ellenfélnek megvan a maga taktikája, de ha nem védekezünk időben, akkor hatalmas pofonokat kaphatunk.

:galeria:

A játék irányítása nagyon egyszerű, de jó reflexek kellenek, hogy mindent időben tudjunk megnyomni. Hangulatra sem panaszkodhatunk, mert tökéletesen hozza azt, amit elvárunk tőle: komor, sötét és veszedelmes.

Aki rendelkezik Nintendo 3DS-el, azoknak bátran ajánlott beszerezni. Egyedül is megállja a helyét, de tökéletesen beleilleszkedik a Lords of Shadow történetébe.

Értékelés: 9/10

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »