Oldal kiválasztása

Diablo III: Reaper of Souls Ultimate Evil Edition – Játékteszt

Diablo III: Reaper of Souls Ultimate Evil Edition – Játékteszt

Pokolra fogok kerülni… Megint – hallható Dean Winchester szájából a Supernatural című sorozatban. Ugyanez az érzés fogott el engem is, amikor a kezembe vettem a Diablo 3 PS4-es verzióját.

Nem csalódtam. Hosszú órák, véres verejték, estig nyúló partik. Ha még nem lennél meggyőzve, hogy megéri a játék az árát, adj öt percet, és olvasd el az írásomat.

A játék megjelenésekor – de már előtte is – az amúgy összetartó közösség két táborra szakadt. Voltak, akik szerették az új koncepciót, számtalan órát öltek bele a programba, és voltak, akik majdhogynem árulásnak titulálták a Blizzard új üdvöskéjével szemben elkövetett változtatásokat. Szerencsére azonban a PS4-es változat birtokosai a kiegészítővel felszerelt alapjátéknak és az alapból meglévő patcheknek hála már egy – ha lehet így mondani – felújított változattal próbálhatnak szerencsét a pokol szörnyetegei ellen.

Az egyik újdonság természetesen az V. felvonás és az új történet, amire persze tök felesleges betűt pazarolni, elvégre ez a játék nem a messzemenően csavaros és izgalmas történetvezetéséről híres, de műfajából adódóan nem is kell annak lennie. Az új rész ezzel szemben kellő mennyiségű pluszt ad, új és kevésbé új, de annak tűnő szörnyekkel, lényegesen diablósabb bossokkal és játékostól függően néhány órányi, vagy akár napnyi játékidővel. Az új területekre sem lehet panasz, Westmarch egyszerűen gyönyörű, árad belőle a középkori hangulat, de a többi terület is kellőképpen érdekes. Várjátok csak ki a Pandemoniumot, többet nem mondok.

Az új kiegészítővel két új karakter is érkezett. Egyikük a Crusader (új kaszt), ezt lényegében láttuk már korábban, csak más néven, amolyan Paladin-szerűségről beszélhetünk. A másik új karakter pedig Myriam, ő egy mystic, akit, ha jól csinálunk mindent, felszedhetünk magunk mellé útitársnak. Érdemes megmenteni a hölgyet, mivel az ő segítségével lehet elvarázsolni tárgyainkat, a kinézetük megváltoztatásának lehetőségéről nem is beszélve. Nyilván az utóbbi lehetőség nem nagy szó a megrögzött dobókocka- és statisztikahajcsároknak, de a magamfajta ”azért nézzünk már ki valahogy” típusú játékosoknak kellemes lehetőség.

A PS4-es változatba és természetesen a többi platforméba is számos újítás érkezett még, ezek közül az új lootrendszer az egyik legfontosabb: most már azért többnyire olyan tárgyakat kapsz, amikre szükséged is van, bár azért még így is becsúszik nem egy, számodra teljesen használhatatlan dolog. Na de sebaj, valami a kovácsnak is kell, nem beszélve az adott felszerelés eladásáról. Ezenfelül picit változott a nehézségi rendszer is, ami akár menet közben is módosítható. Sajnos az edzettebb játékosok, pláne ha többen vágnak bele (erről majd később), a kalandokban egy ideig nem fognak sok kihívást találni. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy a harmadik felvonásig hányszor haltunk meg, és a kezdéskor elérhető legnagyobb szinten játszottunk. Azért nem kell aggódni, később még feljebb lehetett tolni a nehézségi fokozatokat, és akkor már vért izzadós csaták következtek.

Napestig sorolhatnám a rengeteg újítást, ami a kiegészítővel és az új patchekkel érkezett, de inkább engedtessék meg, hogy egy elegáns huszárvágással átugorjam ezeket, és a PS4-es változat sajátságos dolgaira koncentráljak, mivel van ebből is bőven. Az egyik kedvencem a co-op lehetőség. Mondanom sem kell, mennyivel másabb úgy játszani, hogy pokolbeli sorstársunk ott ül mellettünk. A rendszer jól működik, egyszer sem kellett egymásra várnunk, nem akadnak be vagy tűnnek el a karakterek, a loot is rendesen működik, bár az egyes számú karakter általában mindig többet kap mindenből. Ezenfelül a játékban egyedi szörnyek is helyet kaptak, hogy csak egyet említsek, a Last of Us Clickerei itt is tiszteletüket teszik. Mondanom se kell, hogy a nagy elődből tanulva nem igazán mertem először a szörnyek közelébe menni.

:galeria:

Összességében a Diablo 3 a Reaper of Souls kiegészítőnek köszönhetően most került abba az állapotba, ahogyan meg kellett volna eredetileg is jelennie. Számos újdonságot és felfedezni valót hagytam ki a cikkből, szándékosan, mivel hiszek abban, hogy ezeket mindenkinek magának kell felfedeznie. A játék hozza azt, amit elvárhatunk tőle: rengeteg szórakozást, vérontást, lootolni valót, kellemes környezetet, bár feledhető zenékkel. Mindenképp ajánlott vétel, ha a zsáner rajongója vagy.

Értékelés: 9/10

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »