Oldal kiválasztása

Table Top Racing – Játékteszt

Table Top Racing – Játékteszt
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A szülőknek biztosan ismerős az a pillanat, amikor a csemete előveszi a játékautók valamelyikét, és az étellel teli asztalon nekiáll a versenyzésnek. Ez az élvezetes tevékenység most digitálisan is elérhető PS Vitán.

Először is itt a menü, aminek a háttérjelenete kifejezetten szimpatikus. Itt megtalálhatóak a minden versenyzős programban megszokott opciók, ott a garázs, ahol megtekinthető az első járgányunk külseje (mini fagyis kocsi) és annak képességei, gyorsulása, végsebessége stb. A játékban elérhető az online versenyzés lehetősége, amit lehet helyi hálózaton (local) és interneten keresztül (online) űzni, ezen nincs mit részletezni, a többjátékos mód mindig jó móka. Ezenfelül itt lehet belépni különböző egyszerűbb versenyekre és kemény követelményeket elváró bajnokságokra.

Ez a játék nem szimulátor, hanem egy egyszerű, könnyen kezelhető és helyenként kiemelkedő élményt nyújtó arcade száguldozás. A játékmechanika a mostanság már alap hozzávalónak számító szintlépéses rendszerre épül. A versenyeken elért helyezéseinktől függően kapjuk a tapasztalati pontokat, illetve az elkölthető zsetonokat is, amelyekből jobb kocsikat, új felniket, abroncsokat és festést aggathatunk kedvenc járgányunkra. Az ilyen stílusú játékok része a pályákon (esetünkben asztalokon) szétszórt és felszedhető támadó, az ellenfeleket hátráltató és védekező fegyverarzenál (Wipeout 2048). Itt van az első, a rakéta, kis pirotechnikai eszköz, amivel csak az előttünk lévőre támadhatunk. Felkapható még kis kanócos bomba, ami hátráltatja az ellenfelet, és van területre ható elektromágneses impulzus is, amivel több riválist is lassításra kényszeríthetünk egyszerre. Ez védelmi funkciókat is elláthat, ha van előttünk egy bomba, vagy épp követ egy minket célba vett rakéta, akkor ezt ellőve idő előtt felrobbannak, és haladhatunk tovább a cél felé.

Maguk a versenyek típusok szerint csoportosítva vannak. Lehetnek egyszerű fegyver nélküli „ki a gyorsabb”megmérettetések, időfutamok, ahol a leggyorsabb köridő a cél, de a legérdekesebb talán a lökdösődő. A bajnokságokban többféle típus szerepel, ami változatos játékélményt nyújt.  Ezt az élményt növelik, a különböző asztalok, hiszen megfordulhatunk számos pályán is. Kora reggeli tejjel és szendvicsekkel megpakolt, esetleg a délutáni tengerparton grillezős, vagy egy kínai módra terített terepen is nyomhatjuk a gázt. De van még útszéli kocsmát idéző bárpult is, a hozzátartozó kellékekkel.

Látványban nem veszi komolyan magát, de ennek ellenére szép és folyamatos. Bajnokságokból akad bőven, úgyhogy a játékidő hosszan kitolható, pláne ha maximalisták vagyunk. Erre még rátesz az online többjátékos mód és a szinthez kötött versenyek. Egy korrekt iparos munkával állunk szembe, amely nem mutat fel innovációt, de változatos és élvezhető a stílust kedvelők számára. Aki már unja a Vitán az antigravitációs száguldozásokat, az tegyen egy próbát ezzel is.

Értékelés: 7/10

Translate »