Oldal kiválasztása

A Wii U múltja, jelene és jövője – 4. rész

A Wii U múltja, jelene és jövője – 4. rész
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ideje a jelenbe tekinteni, a WiiU egy olyan korszakába ahol régi nagy címek térnek vissza és újakat is köszönthetünk.

A WiiU múltját lezártuk, erről a korábbi cikkekben olvashattok. Nézzük meg, mit hozott a jelen a konzol életébe. Egy igen erős időszak köszöntött be, ahol érdekesebbnél érdekesebb játékok váltak elérhetővé.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Nintendo)

A Nintendo „másik” ikonikus játéka a Zelda. A Wind Waker eredetileg GameCube-ra jelent meg, és már ott is szép sikereket ért el, így remek döntés volt egy HD kiadás elkészítése WiiU-ra. Látványát tekintve a rajzfilmes stílus jellemző a játékra, de maga a történet és a karakterek felnőttesek és komolyak. Hyrule pusztáit és hegyvidékét lecseréljük kisebb szigetekre és a hatalmas tengerre, így lovunkról is le kell mondanunk, viszont kapunk egy Sárkányhajót, aki él és segít is a küldetésünkben. A feladatunk nem más Linkkel, mint hogy kiszabadítsuk Zeldát Ganon rabságából, ehhez pedig össze kell gyűjtetnünk a Triforce darabkáit. Értékelések tekintetében és eladásokban is kiemelkedően teljesített, ráadásul a konzol eladásain is sokat dobott, főleg miután egy különleges csomagban együtt is be lehetett szerezni a konzolt és a Zelda-kalandot.

The Wonderful 101 (Platinum Games)

A Platinum Games vegyes fogadtatású játéka a Wonderful 101. Hős bárkiből lehet: ez akár a játék jelmondata is lehetne. Izometrikus nézetből kell irányítanunk egy nagy csapat hőst, és a játék különlegessége is ebben rejlik. A játék elején egy kicsi csoportot irányítunk, akiket úgy is lehet gyarapítani, hogy átlagembereket mentünk meg az űrlényektől, és hozzánk csatlakozva ők is hőssé válnak. De most jöhet az igazi csavar, ugyanis van 1-1 kiemelkedő ember, akivel irányíthatjuk a többit, és ha a megfelelő formát rajzoljuk le, fegyverré változnak. Például valaki ököllé alakulhat át, ami különböző feladványoknál lesz segítségünkre és a harcoknál is, vagy kard is lehet belőlük, ami nagyobb csoportok legyőzéséhez hasznos, de még van itt pisztoly és ostor is. A Quick Time Eventeknél néha nem a megszokott gombnyomkodást várja el tőlünk a játék, hanem a csoportos fegyveralkotást kell használnunk. Értékelések tekintetében elmondható, hogy van, ahol lepontozták, de máshol dicsérték az újításokat. Egy biztos, nagyon egyedi alkotás, különleges humorral, és ha az ember hagyja magát, könnyedén be tudja szippantani.

Pikmin 3 (Nintendo)

A Pikmin egy nagyon különleges játék. 3 űrhajóst alakítunk, akik egy PNF-404 nevű bolygóra szálnak le, ahol furcsa lényekkel találkoznak, akik istenként tisztelik őket, és minden kérésüket teljesítik. Ebből talán következik is, hogy a feladatainkat a Pikmineknek kiadott parancsokkal kell megoldani. Több különböző fajtájuk létezik, vannak a sima egyszerű „csak hordárok”, vannak olyanok, amelyek tudnak úszni, és vannak repülni képes egyedek is. A feladatunk gyümölcsök vagy különböző anyagok begyűjtése lesz, amivel még több Pikmint magunkhoz tudunk édesgetni. Igazán egzotikus játékról van szó, amit a kritikusok imádtak, és eladások tekintetében sem szégenykezhet, ráadásul a WiiU képességeit is kihasználja.

Ezzel a 3 játékkal megnyitottuk tehát a WiiU jelenkorát, ahol még több egzotikus játék vár ránk. Régi sorozatok köszönnek vissza, és újak is bemutatkoznak. 

Translate »