Oldal kiválasztása

Holtodiglan – Filmkritika

Holtodiglan – Filmkritika
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Minden tökéletes az életedben? Szerető feleség, idilli környék? De mi történik, ha az egyik nap a feleséged eltűnik, és téged vádolnak a megölésével?

Nick Dunne (Ben Affleck) életében különleges nap kezdődik, feleségével, Amy Dunne-nal (Rosamund Pike) az 5. házassági évfordulójukra készülnek. Nick beugrik A Bárba húgához, Margóhoz (Carrie Coon) ahol már sejthetjük, hogy nincs minden rendben. Egyszer csak Nicket keresik telefonon, és mikor hazasiet, olyannal szembesül, amivel senki sem szeretne. Feleségét nem találja sehol, és minden jel gyilkosságra utal. Ettől a ponttól indul meg az élete a lejtőn, a rendőrség és a közösségből mindenki rá gyanakszik, egyetlen mentsvára a húga, aki még bízik benne. 

A történetet tovább kibontani felesleges, a film első órája feszültségkeltésből áll és hogy a nézők kétségeket fogalmazzanak meg Nickkel szemben. De ezek után jön a fordulópont, és bizony a sok rejtélyre kezd fény derülni, és nézőként csak az állunkat fogjuk keresni. Régen láttunk ilyen filmet, ami ennyire csavaros és kiszámíthatatlan, ráadásul az utolsó pillanatig feszültségekkel teli.

Ben Affleck nagyon jót alakít, és hihetően játssza el, ahogy kétségek gyötrik. A válaszok után kutat, miközben mindenki szúrós tekintettel figyeli, és sokáig nem is tudjuk, hogyan is érezzünk vele kapcsolatban. De a film igazi sztárja Rosamund Pike. Hogyan is lehet egy halott karakter a film középpontjában? Van egy naplója, ami végigvezet minket a tragikus napig, sőt tovább is fog minket kísérni. De milyen módon? A poént nem szeretnénk lelőni, érdemes inkább megnézni a filmet.

A Holtodiglan egy olyan film, amit ha először nézünk meg, a képernyőhöz/mozivászonhoz fog szegezni, és nem enged. Számos hasonló zsánerfilmhez hasonlóan második nézésre már nem tartogat meglepetéseket, mivel így a csavarokat már előre tudjuk, így pedig elveszik a varázs. Elsősorban egyedül érdemes megnézni, vagy ha vinnénk valakit magunkkal, az olyan legyen, aki szereti a lassú, nagy feszültséget keltő filmeket.

Értékelés: 9,5/10

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »