Oldal kiválasztása

Guacamelee Super Turbo Championship Edition – Játékteszt

Guacamelee Super Turbo Championship Edition – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Mexikó hív minket – egy hatalmas kalandra, aminek a teljesítésével elnyerhetjük szívünk hölgyét. A halál sem állíthat meg minket, hiszen mindent meg kell tennünk, hogy sikerrel záruljon a történet.

Az alapjátékról már volt egy korábbi cikkünk, amit itt olvashattok el, így a főbb részeket nem szeretném újra leírni hanem inkább az újdonságokat emelném ki, és mivel Wii U-n volt szerencsék tesztelni ezt a verziót, így az azzal járó sajátosságokat is érdemes megemlíteni.

A történetben semmi sem változott, ugyanúgy Juant kell irányítanunk, akinek a feladata az, hogy megmentse az Elnök lányát a gonosz Calaca és bandájának markából. Az egész leginkább a Marióra fog emlékeztetni minket, és bizony sok utalásra is bukkanhatunk, amik nem zavaróak, inkább nosztalgiával töltik majd el a játékost.

De inkább nézzük meg, mivel lett több a kiegészítő, mint az alapjáték. Bekerült pár kosztüm, amik bónuszt adnak. Kiegészítették a világot pár extra csatornával a könnyebb közeledés miatt, és persze titkos helyeket is elrejtettek, valamint extra mentési pontok is bekerültek. Kettő extra szint került be, két új képesség mellett, amelyekből az egyik az emberi formához kapcsolódik (Intenso). Ha ebben a formában vagyunk, akkor erősebbek leszünk, az életünk lassan visszatöltődik, valamint egy fejlesztés után az eddig gondot okozó különböző pajzsokat egyszerűen áttörhetjük ebben a formában. A másik képesség már a csirke formához kapcsolódik (Pollo Egg Bomb), így ebben az alakban tojásbombákat rakhatunk le, amik új utakat nyithatnak meg és az ellenfelek ellen is hasznos.

Érdemes a Wii U sajátosságát kiemelni, mégpedig a GamePadet, ami segítséget nyújt a játékban, mert a térkép megjelenik a kijelzőn, így gyorsabb és könnyebb tájékozódást biztosít, valamint megjelenik még az is, hogy hány darab szükséges az extra élethez, a staminához vagy az Intensóhoz. Továbbá, ha nincs kedvünk a tévét átkapcsolni, egy érintéssel máris a GamePad kijelzőjén irányíthatjuk főszereplőnket.

A Guacamelee Super Turbo Championship Edition kellő tartalommal bír ahhoz, hogy nyugodtan ajánlhassuk bárkinek. A zavaró részeket a pajzsok áttörésével, egy új képesség bevezetésével kiküszöbölték, de hogy élhessünk is vele, ahhoz ügyesnek kell lennünk. Maga a történet is elég érdekes, valamint a mexikói világ sem sűrűn köszön vissza napjaink játékainál .

Értékelés: 8/10

Translate »