Oldal kiválasztása

Trials Fusion – Bétateszt

Trials Fusion – Bétateszt
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Egy ember, egy motor, végtelen szórakozás. Ezt nyújtja számunkra a Trials-sorozat új üdvöskéje a Fusion, melyet a zártkörű béta ideje alatt teszteltünk, és kellemes szórakozást nyújtott az alapjában véve konzolos cím.

A RedLynx stúdió első multiplatformon megjelenő játékáról van szó, amelyet a Ubisoft ad ki. Sokaknak már ismerős lehet a Trials-sorozat, de a PC-s társadalomnak eddig még nem nagyon jutott ki a jóból. Azon idősebb gamerek számára, akiknek az Elasto Mania nevű játék beindít számos mély, nosztalgikus gondolatot, ez a játék mindenképpen ajánlott, hiszen itt ugyanaz az őrült, trükkös pályamegoldás és az idővel folytatott verseny képezi a játék alapját.

Ez a játék is tipikusan azon címek közé tartozik, amelyeket megtanulni könnyű, de profi szinten művelni rettentő nehéz feladat. Az irányítás nagyon egyszerűnek tűnik, de ez csak a látszat. Bármelyik casual gamer könnyen elszórakozhat vele, de a ranglistára való felkerüléshez mesteri precízióval végrehajtott kombinált mozdulatsorok és kötélidegek szükségesek. Ezt a comborendszert egy új: “FMX Physics Trick System” biztosítja számunkra, ami egy fizikán alapuló “trükkrendszert” hozott létre – ez mindamellett, hogy látványos, nagyon őrült mozdulatokat tesz lehetővé a játékos számára.

Ebben a bétában jelenleg még csak az egyszemélyes Career rész érhető el a sok más funkció közül (pl. pályakészítő, multiplayer verseny, ranglistás verseny stb.), de ez is nagyon sok mókát tartogat számunkra. A Career módon belül is csak néhány event érhető el jelenleg, amelyekben mindben van egy Training pálya, több Trials pálya és egy Skill Game nevezetű pálya, amely különféle őrült ügyességi feladatokat ad nekünk, amit képességeinkhez mérten teljesítenünk kell. Az eventek feloldásához megfelelő mennyiségű medál összegyűjtése szükséges, ami a játék előrehaladtával egyre nehezebb lesz számunkra. Nem kell túlságosan megijedni, mert szerintem még így is menedzselhető marad a játék nehézsége, de azért megkívánja, hogy ha szeretnénk előrébb jutni, akkor rendesen megdolgozzunk ezért.

A játék látványvilága lenyűgöző, ráadásul olyan mértékben, hogy néhány mutatvány közben annyira rácsodálkozunk a háttérben lévő tájra, hogy arra eszmélünk, a karakterünk minden létező csontját összetörve fekszik a motor valamelyik részén. A játék témája az űrkorszakot idézi, és nagyon szépen sikerül visszaadnia azt a játékos számára, különösen az esti/éjszakai pályákon, ahol a temérdek neon fényében úszik a táj, és néhol maga a motorunk is a Tront megszégyenítő fényárban pompázik. Divatos dolog az, hogy a játékokban a motorok hangja leginkább egy turbóra kapcsolt porszívóra emlékeztet, de ebben a játékban erre sem nagyon lehet panasz. Relatíve jól alkalmazkodik a sebesség változtatására, és erőt sugárzó, kellemesen morcos hangja van a járműveknek.

:galeria:

És ha már a járművekről beszélünk, meg kell említenünk, hogy a játék előrehaladtával XP-t és pénzt kapunk, amelyeket karakterünkre és járművére tudunk fordítani. Ezeket a tárgyakat saját ízlésünk szerint színezhetjük is, amivel még egyedibbé tehetjük a játékélményt. Összefoglalva az eddigieket: a játék hozza a sorozattól elvárt minőséget, és szerintem még feljebb is helyezte azt a bizonyos lécet, de mivel a főmenüben már ott díszeleg a Season Pass lehetősége, sajnos nem adhatok neki maximális pontszámot.

Értékelés: 9/10

Translate »