Oldal kiválasztása

GC 2013 – Plants Vs. Zombies: Garden Warfare – Előzetes

GC 2013 – Plants Vs. Zombies: Garden Warfare – Előzetes
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az idei gamescomon zárt ajtók mögött részletesebben is megismerkedhettünk a Plants Vs. Zombies: Garden Warfare főbb újdonságaival. Előzetesünkből kiderül, melyek is ezek.

A Plants Vs. Zombies: Garden Warfare sokadik ránézésre is elborult ötletnek tűnik. Ugyanis ami kiválóan működik 2D-ben, a klasszikus tower-defense zsánerre építve, az közel sem biztos, hogy szórakoztató tud lenni három dimenzióban. A PopCap azonban semmit se bízott a véletlenre, s a növények és a zombik legújabb összecsapását már úgy álmodta meg, hogy az jelentősen szakít az ismert formulával. A Plants Vs. Zombies: Garden Warfare ugyanis egy külső nézetes shooter, az a fajta, ami kifejezetten a multiplayer élményekre koncentrál, ahol egyszerre akár 24 fős csatákban vehetünk részt, ahol akár négyfős kooperatív módban (zombik véget nem érő hullámait kell visszavernünk, hogy aztán különböző bossfightokban győzedelmeskedjünk) vagy kétfős osztott képernyős (Xbox One-exkluzív funkció) módban lövöldözhetünk. Mindezt úgy, hogy most először akár az élőhalottak bőrébe is bújhatunk, mindezt úgy, hogy teljesen személyre szabhatjuk választott karakterünket, mindezt úgy, hogy kezdetben tíz különböző helyszínen csaphatunk majd össze, s mindezt úgy, hogy minden a Plants Vs. Zombies világában zajlik, de a régi ismerősök mellett jó pár új szereplő is színre fog lépni.

Vagyis jó néhány ismerős növény és zombi visszatér. Mindegyikük speciális képességekkel (csak időlegesen használhatóak, aztán idővel újratöltődnek), fegyverekkel, kosztümökkel és kiegészítőkkel fog rendelkezni. A Peashooter például elképesztően agilis, képes minden akadályt átugrani, bombázni az ellenfelet, ha pedig szükséges, gyökeret ver (mindegyik növény képes gyökeret ereszteni, ezzel erősebb támadásokra lesznek képesek), s gyorstüzeléssel tizedeli a zombikat. A Sunflower (Napraforgó) ezzel szemben a sebesültekért lesz felelős, de ha a közelünkben tudhatunk egyet, akkor az életerő folyamatos visszatöltésének köszönhetően, gyakorlatilag legyőzhetetlenek leszünk. Ezzel szemben az élőhalottak sima mezei katonával, az All-Starral, a Mérnökkel és a Tudóssal erősítenek. A karakterosztályok többségét a Team Fortress 2 ihlette, ennek megfelelően az All-Star a helyi Heavy-nek, míg a Sunflower a helyi Medic-nek felel meg, de a PopCap rengeteget merített más multiplayer-központú játékból is, úgy mint a Battlefieldből vagy a Killzone-ból.

A PopCap nagyon ügyelt a megfelelő egyensúlyra, így minden egyes növénynek megvan az ellenszere, ahogy a zombik választható karaktereire is van gyógyír. A sikerhez azonban elengedhetetlen a csapatmunka, a játszható klasszok megfelelő eloszlása, és azok képességeinek tökéletes ismerete, a Plants Vs. Zombies: Garden Warfare ugyanis hiába shooter, gyökereit nem tudja letagadni, s bizony a tower-defense elemek is markánsan tetten érhetőek a játékban.

A gamescomon az új karakterek mellett bemutatkozott az Xbox One-exkluzív Boss mód is. Ez tulajdonképpen a Battlefield Commander módjához hasonló funkció, vagyis madártávlatból követhetjük az eseményeket, miközben a SmartGlass vagy a Kinect segítségével oszthatunk ki parancsokat, vagy hívhatunk támogatást, s mindeközben a többiek ádáz csatát vívnak a szárazföldön.

A Plants Vs. Zombies: Garden Warfare jövő év tavaszán jelenik meg, először csak Xbox One-ra és Xbox 360-ra, 39,99 dollár ellenében, majd valamikor később jön a PC-s változat, tíz dollárral olcsóbban.

Translate »