Oldal kiválasztása

Stealth Inc.: A Clone in the Dark – Játékteszt

Stealth Inc.: A Clone in the Dark – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az indie-játékokra mindig számíthat az ember, legyen szó a nagy őszi játékdömpingről vagy az éppen tomboló nyári uborkaszezonról. Tesztlaborunkban járt a Stealth Inc.: A Clone in the Dark.

A Stealth Inc. meglehetősen régi múltra tekinthet vissza, a Curve Studios legutóbbi fejlesztése ugyanis először 2011-ben bukkant fel, akkor még csak PC-re, majd nem sokkal később Androidra is. Végül a Sony is szemet vetett az indie platformer-kalandra, így múlt héten cross-buy funkcióval felruházva, PlayStation 3-ra és PlayStation Vitára is elérhetővé vált a játék. A Stealth Inc.: A Clone in the Dark semmiben sem tér el elődjétől, ugyanazt a lopakodós-ügyességi vonalat követi, s tulajdonképpen valahol a Meat Boy-Metal Gear Solid-Portal szerelemgyermekének is tekinthetjük. A játékban ugyanis egy laboratórium falai között zajlanak az események (ismerős?), ahol aztán klónokkal kell az aktuális feladatot teljesíteni, olykor komoly trial and error árán (ismerős?), némi lopakodással (ismerős?) fűszerezve. Ehhez társul egy nagyon kezdetleges történet, háttérbe vetített szövegekkel (ismerős?), amelyek néhol szarkasztikusak, néhol pedig továbbjutásunkhoz nyújtanak segítséget.

A Stealth Inc.: A Clone in the Dark összesen nyolc különböző szintet tartalmaz, amelyek mindegyikén tíz pályát kell teljesítenünk. A feladatok fokozatosan nehezednek, s rendre a lopakodásra, az időzítésre és logikánkra építenek. Ezek az építőelemek rendre kéz a kézben járnak, így kezdetben időigényes folyamat lesz teljesíteni a ránk váró kihívásokat. Ha viszont szeretünk az idővel versengeni, akkor érdemes újra és újra neki vágni az adott pályáknak, az online ranglétrára azonban nem lesz egyszerű feladat felkerülni. A pályákon kamerák, járőröző robotok, mozgásérzékelős lézerágyúk nehezítik meg a dolgunkat. Ahhoz, hogy őket elkerüljük, minden esetben érdemes a sötétben lopakodnunk (ezt szemüvegünk színének változása jelzi), vagy minden mozdulatunkat a megfelelő időpontra időzíteni. Ha ezt nem találnánk elegendő kihívásnak, rejtett bónuszokra vadászhatunk, vagy a pályaszerkesztőt használva, saját, egyedi pályákat is készíthetünk.

A nyári uborkaszezon egyik kellemes meglepetése a Stealth Inc.: A Clone in the Dark, ami fokozatosan nehezedő kihívásokkal és pontosságot kívánó platformer betétekkel tornáztatja meg agyunkat, s ujjainkat. Tökéletesen el lehet vele ütni az időt a metrón vagy a buszon közlekedve, az egyes szintek ugyanis még elsőre is pár perc alatt teljesíthetőek. Mindezt alig 9,99 dollárért cserébe kapjuk meg, ráadásul cross-buy formában, vagyis ha megvásároljuk PlayStation Vitára a játékot, akkor PS3-on ingyen letölthetjük.

Értékelés: 7/10

Translate »