Akárcsak az elmúlt évek során, úgy az idei Sziget fesztiválon is megtalálhatják majd a nekik való koncerteket a keményebb zenék kedvelői, legyen szó metalról vagy punkról.

Ha Te is jobban szereted a torzított gitároktól és a vad dobolástól hangos koncerteket, akkor itt egy szubjektív lista arról, hogy miket is érdemes megtekinteni a Sziget 2012 fellépői közül. Ahogy eddig is, a mostani lista során is felhívjuk a figyelmeteket arra a tényre, hogy ez egy szubjektív lista, így érdemes előbb megtekinteni a videókat, és megbizonyosodni arról, hogy egyezik-e az ízlésünk. 🙂

1. Amon Amarth

A svédországi Amon Amarth a viking és pagan metal egyre növekvő népszerűsége miatt visszatérő vendég hazánkban, a tavalyi esztendőben új albummal jelentkezett ötös pedig a Sziget fesztiválra is egy fergeteges és intenzív koncerttel készül. A zenében és külsőségekben is a viking korra, illetve harcosokra emlékeztető Amon Amarth stílusának egyik alapcsapataként van számon tartva, így augusztus 12-én esedékes fellépésük kihagyhatatlan lesz Odin és Thor követőinek.

2. Sum 41

A Kanadából származó Sum 41 mindig vidám alakulata alaposan felforgatta a zenei életet a kétezres évek elején, amikor olyan csapatok társaságában, mint a Blink 182 és a The Offspring, divatba hozták a kaliforniai deszkás punk/rock zenét. A Sum 41 mindig is híres volt fülbemászó refrénjeiről, társadalomkritikus és vicces szövegeiről, valamint rendkívül intenzív előadásmódjáról, amiről augusztus 11-én bárki meggyőződhet a Sziget fesztiválon.

3. Korn

Az amerikai Korn minden kétséget kizáróan a kilencvenes évek grunge korszakát felváltó nu metal egyik alapcsapatának tekinthető, akik a korai éveikben lehetővé tették, hogy az MTV ismét torzított gitáros, komolyabb mondanivalóval rendelkező, agresszív zenei klipeket is sugározzon. Habár a tavalyi évben új lemezzel jelentkező banda ma már csak árnyéka önmagának, koncerteken még mindig rendkívül erősek, ezt pedig augusztus 9-én be is bizonyítják majd a Sziget fesztiválozóknak.

4. Anti-Flag

Habár az amerikai Anti-Flaget nagyon sokan csak egy újabb Green Day-utánzatnak tartják, azt mindenképpen fontos megjegyezni a punk-rockerekkel kapcsolatban, hogy sokkal komolyabb mondanivalóval rendelkeznek az említett zenekarhoz mérten, mindemellett pedig már akkor zenéltek, amikor a Green Day még csak gyerekcipőben járt. A megadallamos nótáiról ismert punk rock brigád komoly aktualitásokkal érkezik a Szigetre, hiszen idén márciusban egy vadonatúj albummal jelentkeztek „The General Strike” címmel. Augusztus 9-re esedékes fellépésükön ezt az új anyagot kívánják majd bemutatni rajongóiknak.

 

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás