Oldal kiválasztása

Amerikai pite – A találkozó – Filmkritika

Amerikai pite – A találkozó – Filmkritika
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Több mint tizenhárom évvel az első Amerikai pite után érettségi találkozóra gyűlik össze az East Great Falls gimi 1999-es végzős osztálya, így az eredeti rész valamennyi főszereplője visszatér, hogy felidézzék a régi emlékeket.

Egy teljes generáció nőtt fel az 1999-ben mozikba került eredeti Amerikai pitén, aminek a második része után komoly mélyrepülésbe kezdett a sorozat. A filmmel akkoriban azért volt könnyű azonosulni, mert pont azokat a kényes témákat boncolgatta, amiken fiatalon mi magunk is átestünk, az életszerű helyzeteket azonban meglepően vicces, az ízlésesség határainak keretein belül mutatta be. Az Amerikai pite – A találkozó pontosan ezeket a nosztalgikus húrokat igyekszik megpendíteni, sajnos több-kevesebb sikerrel.

 

Az új részben mindenki visszatér, aki akár csak kicsit is, de valamilyen szerepet játszott az első részben. Beleláthatunk Jim és Michelle időközben kihűlt házasságába, Kevin és Vicky már csak barátilag, de még mindig szikrázó kapcsolatába, de az időközben sikeres tévésztárrá avanzsált Oz és Heather viszonya is új irányt vett az évek során, Finch pedig még mindig Stifler mamája utánvágyakozik. Most ezek a régi barátok felnőttként térnek haza, hogy emlékezzenek a hormonoktól duzzadó tinédzser éveikre, s felevenítsék, milyen is volt kamaszként szüzességük elvesztése utáni sóvárogniuk.

 

Az Amerikai pite – A találkozó legnagyobb problémája, hogy nehezen tudja elhatározni, kinek is szeretne szólni. A mai fiataloknak nem sokat mond már az Amerikai pite név, őket pedig kevésbé lehet elérni egy olyan filmmel, ami tulajdonképpen a szex-et és a vele járó bénázást helyezi középpontba. Akik anno az eredeti részen nőttek fel, azok számára pedig kínos lehet majd a felismerés, hogy tizenhárom évvel ezelőtt ezeken a poénokon nevettek. A helyzetkomikumok már nem ütnek úgy, mint korábban, ráadásul sokszor kínos azt a vergődést nézni, amit a forgatókönyvírók történet címszó alatt szeretnének lenyomni a torkunkon. Szerencsére egy-egy valóban jópofa, a nosztalgikus hangulatot tényleg megteremtő jelenet őszinte nevetésre ösztökéli az ember rekeszizmait, így viszont az új epizód nem több, mint egy amúgy is megtépázott sorozat hírnevének értelmetlen feltámasztása.

 

Értékelés: 5/10

Translate »