Oldal kiválasztása

FRISSÍTVE: Novemberben jön a Wii U, gyengébb a jelenlegi generációnál?

FRISSÍTVE: Novemberben jön a Wii U, gyengébb a jelenlegi generációnál?

A WiiUDaily arról írt, hogy a japán Media Land kereskedőlánc egy kiszivárgott jegyzete szerint Észak-Amerikában november közepén debütál az idei E3-on újra bemutatott Wii U, aminek teljesítménye egyes fejlesztők szerint elmarad a jelenlegi generációtól.

A WiiUDaily értesülései szerint Észak-Amerikában november tizenkilencedikén mutatkozik be a Nintendo Wii U, amit egy  héttel később követ majd a japán premier. A japán Media Land kereskedőlánc kiszivárgott jegyzetében nem esik szó európai megjelenésről, de ha visszatekintük a múltba, akkor feltűnhet, hogy a Nintendo Wii 2006. november 19-én debütált az USA-ban, rá két héttel Japánban, és három héttel később Európában, így ha ezt a sormintát követi a kiotói csapat, akkor Európa is karácsony előtt kapja majd meg az új konzolt.

 

Időközben egyre több fejlesztő ad hangot a gépről kialakított véleményének, így egyre többen panaszkodnak arról, hogy a Wii U képességei bizony meg se közelítik a PlayStation 3 vagy az Xbox 360 teljesítményét, így nem érhető el vele az a látvány, amit a másik két gyártó gépein már megszoktunk.

 

Van olyan, aki az új konzol újdonságának számító tablet-kontrollerrel sincs megelégedve. A névtelenül nyilatkozó fejlesztő elmondta, a tablet-kontroller egyik legnagyobb problémája, hogy csak egyet kapunk belőle, ráadásul csak egyet használhatunk belőle és nem teljesen független. A konzolnak bekapcsolva kell lennie és hatótávon belül kell lennünk. A többfős élményt kínáló játékok esetében a többi irányító egyszerű Wiimote vagy másféle Wii kontroller.

 

Frissítve:

 

A GameStop regionális menedzsere az IGN küldött levélben gyakorlatilag megerősítette, hogy november tizennyolcadikán debütál Észak-Amerikában a Nintendo Wii U. Ha nem is teljesen, de egy nap híján ez egybecseng a tegnapi pletykával.

 

Translate »