Oldal kiválasztása

PlayStation 4 pletykazuhatag

PlayStation 4 pletykazuhatag

Lassan tényleg minden napra jut egy next-gen pletyka, de az elmúlt napokat uraló Wii U és új Xbox helyett ezúttal a Sony új PlayStation masinájáról érkeztek szaftos részletek.

Az IGN friss riportja belső forrásokra hivatkozva állítja, a PlayStation 4-ben egy négymagos, 2,9 GHz-es A8-3850 nevű APU fog dolgozni, amiben tulajdonképpen tandemben működik majd együtt a CPU és a GPU. Utóbbi állítólag egy 2011-ben megjelent ATI HD 6670 fejlesztett változata, a HD 7670 lesz, ami 1GB memóriával lesz felszerelve, s támogatni fogja a DirectX 11-et is.

 

Egy korábbi pletyka szerint az egyesek szerint Orbis kódnéven futó PlayStation 4-ben egy AMD Souther Island kódnevű GPU és egy x64-es AMD processzor foglal majd helyet. Az új konzol a normál játékokat 4096×2160 felbontásban, a 3D-s programokat pedig 1080p-ben fogja futtatni. A Kotaku úgy tudja, nem lesz visszafelé kompatibilitás a készülékben, így a PlayStation 3-as játékokat nem tudjuk majd játszani az új géppel, ráadásul a másodkézből vásárolt játékok piacát is igyekszik visszaszorítani a Sony. Az első vásárlóknak ugyanis a digitálisan, vagy Blu-Ray lemezen vásárolt játékokaikat egyetlen PSN-fiókhoz kell kötniük.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »