Oldal kiválasztása

Mario Kart 7 – Játékteszt

Mario Kart 7 – Játékteszt
11 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Régi és új pályákkal, finomhangolásokkal, s hamisíthatatlan Mario Kart hangulattal tért vissza az 1992-ben útjára indított sorozat, aminek hetedik epizódja ezúttal Nintendo 3DS-en szórakoztatja a rajongókat.

Az elmúlt tizenkilenc esztendő alatt a Nintendo gyakorlatilag semmit se változtatott a Mario Kart első részénél kiötlött recepten, s ez a Nintendo 3DS-re megjelent hetedik rész esetében sincs másként. Továbbra is kacskaringós, ötletes, változatos pályákon körözhetünk Gomba Királyság színe javával, miközben a különböző felszedhető power up csomagok segítségével törhetünk borsot az ellenfelek, és online módban akár barátaink orra alá. Mindez majdnem húsz év elteltével is elképesztően addiktív és szórakoztató élményt kínál, ráadásul a Nintendo-nak végre sikerült egy épkézláb multiplayert a játék alá pakolnia, így a 32 futamból álló egyjátékos versenysorozat mellett akár lokál vagy online többjátékos módban is elgyepálhatjuk egymást.

 

A Mario Kart 7-ben ezúttal is három különböző motorosztály közül választhatunk (ezek jelentik a nehézségi szintet), majd kiválasztva a játék világának jól ismert szereplői közül egyet, lehetőségünk van összeállítani saját járgányunkat. Itt azonnal előbukkan a játék első újdonsága, ugyanis sárkányrepülő-szárnyakat is aggathatunk négykerekűnkre, amire azért is lesz szükség, mert a hetes számú Mario Kart már nem csak földön, de vízen és levegőben is száguldozásra hív. Nagyon okos, és ötletes módon zökkenti ki a játékost egy-egy víz alatti kitérő, vagy a levegőben való szárnyalás, ráadásul utóbbi nem csak a visszatérő pénzérmék gyűjtögetésére lesz kiváló, hanem taktikázásra is. Merészebb manőverek segítségével ugyanis komoly előnyre tehetünk szert. Szintén újdonság, hogy feloldható extrákat kapunk a játék során, így meghatározott számú összegyűjtött érme után új alvázak, új abroncsok és új szárnyak közül választhatunk. Sajnos ennek játékbeli előnyeivel alig fogunk csak találkozni (akkor is leginkább a multiplayer módban), mert egy, az első versenyek során választott járgánnyal is könnyedén végigverhetjük a mezőnyt.

 

A játékban összesen nyolc különböző fő helyszín közül választhatunk, melyek mindegyike négy-négy pályát tartalmaz. Ezek közel fele a jó öreg GBA és SNES korszakban megjelent epizódok ráncfelvarrott változatai, míg a másik fele teljesen új helyszíneket takar, azonban ezek remekül illeszkednek a klasszikus vonalvezetésű lokációk sorába. A felszedhető power up pakkok se sokat változtak, így visszaköszön az eldobható banán, a boost, az előre és hátra is kilőhető teknőchátak, de felbukkan a Tanooki farok, a három lövésre is alkalmas tüzes virág, a képernyőt betintázó polip, valamint újdonságként a Szerencsés Hetes, amely minden power upból biztosít számunkra egyet.

 

Az egyjátékos módban összesen négy különböző versenytípus közül választhatunk, így a karriermód mellett kapunk egy Time Trialt, illetve a visszatérő Coin Battle és a Balloon Battle nyújthat még szórakozást. Utóbbi kettő multiplayer módban a legélvezetesebb, hiszen mindkét esetben egy arénába összezárva, amolyan deathmatch és TDM játékmódban törhetünk egymás orra alá borsot. A lufis módban három lufit cipelünk magunkkal, és ezeket kell megvédenünk, míg az érmés játékmódban minél több érmét kell összegyűjteni, természetesen időre. Szerencsére a matchmakinggel sincsenek gondok, gördülékenyen találhatunk versenyzésre szomjas társakat.

 

Mintent összevetve, a Mario Kart 7 hozza azt a színvonalat és minőséget, amit a korábbi részektől már megszokhattunk, így aki a sorozat nagy rajongója, esetleg karácsonykor vált újdonsült Nintendo 3DS tulajdonossá, annak mindenképpen érdemes beszereznie.

 

Értékelés: 9/10

Translate »