Oldal kiválasztása

Battlefield 3 – Bétateszt (multiplayer)

Battlefield 3 – Bétateszt (multiplayer)
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Csütörtök óta mindenki számára elérhető a hónap végén a pénztárcánk ellen offenzívát indító Battlefield 3 többjátékos bétája, így mis is futottunk néhány tesztkört a játék PlayStation 3-as változatával. Élménybeszámolónk következik a csatatérről!

A teljesen ingyen letölthető Battlefield 3 multiplayer bétája nem igazán kínál túl sokat, a próbaverzió ugyanis a korábban már sokat mutogatott párizsi helyszínt, az Operation Metrót ajánlja fel kipróbálásra, mégpedig Rush módban. Ellenben szinte teljes pompájában tündökölve kapjuk meg a Need for Speedből kölcsönzött, és átkeresztelt Battlelog rendszert, valamint a végleges változatban elérhető összes karakterosztály is bevetésre került. Utóbbiak esetén például elsőre rendkívül szokatlan, hogy a medic feladatait az assault kapta meg. Megmaradt azonban az XP-gyűjtögetés, a pontokat pedig minden egyes nyert, esetleg vesztett mérkőzés végén összegzi a játék, ha pedig sikerül szintet lépnünk, akkor újabb kiegészítőkhöz juthatunk hozzá.

 

Ezekre az extrákra – lézeres célzó, visszarúgást csillapító, vastagabb markolat – pedig komolyan szükségünk lesz, a Battlefield 3 ugyanis elképesztően intenzív és akciódús lett, s teszi mindezt úgy, hogy a helyszín méreteiből adódóan meglehetősen nagy teret járhatunk be, mégis tele van dinamikával minden egyes összecsapás. Ebben bizonyára annak is nagy szerepe van, hogy remekül lettek balanszolva a kasztok, illetve a fegyverek, ami azt eredményezi, hogy pillanatok alatt a földön végezheted. Kezdő játékosként az embernek gyakorlatilag arra sincs sokszor ideje, hogy kettőt pislogjon, máris a Kill Cam-et fogja bámulni, így akinek nincs türelme gyakorolni, annak elég hamar frusztrálóvá fog válni a játék. Ezt a problémát egyébként némileg tetézi, hogy a bétába bekerült a kúszás, mint lehetőség, így nagyon sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy jó messziről kapjuk a fejlövéseket, és fogalmunk nem lesz, hogy most pontosan mi is történik velünk.

 

Ez némileg visszavezethető a játék látványvilágára is, mert bár a Frosbite 2 motor valóban megizzasztja a PlayStation 3 hardverét, a korábban beharangozott vizualitás messze elmaradt a látottaktól. Kopottas, eltűnő, fakó textúrák, ingadozó képfrissítés – a hiányzó járművek is talán ezért lehetnek – jellemzi a játékot, s az alig egy hónap múlva esedékes premier ellenére nehéz a béta számlájára írni, hogy színes fényekkel vibrál a képernyő, hogy spontán eltűnik alólunk a felszín, és a föld alá kerülünk. Mindezek ellenére a játéknak vannak szép pillanatai, és még így is átlagon felüli látványt nyújt sokszor, de az már most kijelenthető, hogy a PC-s változattól egy generációnyi szakadék választja el a konzolos verziót, így ha tényleg Ultra beállításokon szeretnél csatába vonulni, mindenképpen a PC-s Battlefield 3-at kell beszerezned.

 

A hibái ellenére a Battlefield 3 biztató képet festett le magáról, és biztosak vagyunk benne, hogy a DICE minden erőforrását mozgósítani fogja, hogy a premierig kijavítsák a bugokat, és pótolják a hiányosságokat. Ugyanis, ha a felpörgetett akció csapatmunkával, a későbbiekben pedig járműves kisegítéssel, és változatos helyszínekkel és játékmódokkal egészül ki, akkor nehezen tudjuk elképzelni, hogy a Battlefield 3 ne csalogasson magához új, esetleg a Call of Duty-tól elforduló rajongókat.

 

A Battlefield 3 október huszonötödikén jelenik meg, PC, Xbox 360 és PlayStation 3 platformokon.

Translate »