Oldal kiválasztása

Carmageddon – Stainless Games fejlesztésében tér vissza?

Carmageddon – Stainless Games fejlesztésében tér vissza?
11 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A hétvégén egy visszaszámláló igyekezett jelezni, valami készülőben van a ’90-es évek egyik legismertebb játéka, a Carmageddon körül. Ma délutánra kiderült, egy indie projektről van szó, ami mögött nem a Square Enix áll.

Ugyan hivatalos bejelentés még nem érkezett, de a VG247 információi szerint a sokak által vizíónált Carmageddon visszatérés mögött az 1998-ban megjelent folytatást jegyző Stainless Games áll. A stúdió állítólag minden szükséges jogot megvásárolt a Square Enix-től, így a most készülő, egyelőre még be nem jelentett új felvonás abszolút a csapat munkája lesz. Hogy pontosan milyen formában tér majd vissza a poszt-apokaliptikus világban játszódó őrült száguldozás, kérdéses, hiszen a Stainless mostanság inkább letölthető címekben utazott.

 

A bejelentésre azonban még az E3 előtt, június elsején sor kerül, a fejlesztőcsapat azonban nem mutatja be a játékot Los Angeles-ben.

 

Az első Carmageddon 1997-ben jelent meg, nem kevés ellenszenvet kiváltva, míg a folytatás egy évvel később, 1998-ban érkezett meg a boltokba. A harmadik, és egyben utolsó részt, a Carmageddon TDR 2000 a Torus Games hozta össze, még 2000-ben.

Translate »