Oldal kiválasztása

Electronic Arts – Veszteséges évadzárás

Electronic Arts – Veszteséges évadzárás
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Annak ellenére, hogy több, a karácsonyi szezonban is megjelent EA játék is remekül teljesített a kasszáknál, a kaliforniai kiadó mégis komoly veszteséggel zárta az ünnepi szezont.

A számadatok tükrében jól látható, a Medal of Honor és a Need for Speed: Hot Pursuit is egyaránt átlépte az ötmilliós határt, míg a FIFA 11 11.5 milliónál, a Madden 11 pedig 5.5 milliónál tart. A kiadó mégis komoly vesztéseggel zárta az októbertől decemberig tartó időszakot. Az utolsó három hónap alatt 322 millió dolláros mínuszt lapátolt össze a kiadó, ami leginkább annak tudható be, hogy a bevételek is csökkentek, így 1.24 milliárdról 1.05 milliárdra csökkent forgalom. Érdekes adalék, hogy a digitális terjesztésből származó bevételek nagyon megugrottak, így a 2009-es 152 millióhoz képest tavaly év végén már 211 millió dollár származott ebből.

 

A játékok kapcsán is érkeztek apró hírfoszlányok, így kiderült, hogy a The Old Republic-ot még az idén fellövi a kiadó, és a több mint 300 millió dolláros projekt akkor hozhatja vissza az árát, ha minimum félmillió aktív felhasználót tud majd felmutatni. Mindezek ellenére a kiadónál többen is pesszimisták a BioWare játékának sikerét illetően.

 

A pénzügyi konferencián John Riccitiello, az EA vezére is felszólalt, aki elárulta, a kiadó nem titkolt célja az, hogy ismét visszaszerezze a belső nézetű shooterek trónját, így a Crysis 2, és a hamarosan bemutatkozó Battlefield 3 mellett egy harmadik, titkos FPS is készülőben van, amit hamarosan be is mutatnak majd.

Translate »