Oldal kiválasztása

Dead Rising 2: Case Zero – Játékteszt

Dead Rising 2: Case Zero – Játékteszt
11 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Alig egy hónap van hátra a Dead Rising 2 debütálásáig, a rajongók azonban addig sem maradnak zombik és borzongás nélkül, hiszen a héten bemutatkozott az első- és második rész közötti eseményeket elmesélő, előzménynek is tekinthető X360 exkluzív Case Zero.

Amióta Frank West rendet tett a fiktív Colorado-beli Willamette városkájának bevásárlóközpontjában, a helyzet csak tovább romlott. Az Egyesült Államok egész területén szétterjedt a járvány, a maroknyi túlélők pedig menedék után kutatva járják az országot. Ebben a kilátástalan helyzetben próbál a túlélésért küzdeni új főszereplőnk, az ex-kaszkadőr Chuck Greene, aki lányával igyekszik egy rövid pihenőt tartani a kihalt, lepukkant, aprócska kisváros, Still Creek egyik benzinkútjánál, furgonjukat azonban elrabolják. A bajt csak tetőzi, hogy Katie súlyos betegséggel küzd, egy fertőzött zombi ugyanis korábban megharapta, így tizenkét óránként szükséges van az antianyagra, az úgynevezett Zombrex-re, ami képes megakadályozni, hogy véglegesen élőhalottá változzon át az ártatlan kislány.

 

A helyzet tehát nem tűnik túl rózsásnak, ráadásul megszabott időkeret áll a rendelkezésünkre, hogy megszerezzük az ellenszert, de ehhez persze lesz egy-két szava Still Creek elhagyott, poros utcáit járó zombiknak is. A gondterhelt apának ezenkívül azzal is törődnie kell, hogyan jutnak ki ebből a földi pokolból, így a szűkösre szabott időlimit és a Zombrex megszerzése mellett azzal is törődnie kell, hogyan gyűjti össze a meneküléshez szükséges motoralkatrészeket.

 

Still Creek nem túl nagy város, lényegében két utcából, egy katonai karantén-körzetből és néhány üzletből áll, a durván két és fél órás játékidő alatt mégse érezzük majd úgy, hogy túlságosan szűk és kevés lenne a játéktér. A játékmenet semmit se változott az elődhöz képest, továbbra is interakcióba léphetünk szinte mindennel, a felszedett eszközöket pedig kombinálhatjuk, amikkel elképesztőbbnél elképesztőbb fegyvereket kreálhatunk. A tárgyhasználat mindössze annyival bővült ki, hogy a fegyvereket mindenféle eszközökkel egészíthetjük ki, így "szuperfegyverek" egész arzenáljával találkozhatunk majd. Játék közben a főküldetések mellett mellékkihívások is várnak ránk, amiket a helyi túlélőktől vehetünk majd fel, akik cserébe a már sokat emlegetett motoralkatrészeket, esetleg Zombrex-et biztosítanak majd számunkra.

 

A látványos és eszelős gyilkolásokért ezúttal is kapunk tapasztalati pontokat, amik nem csak Chuck életerő csíkját töltik meg, hanem újabb képességekkel is felruházzák hősünket. Ráadásul karakterünket továbbvihetjük a szeptember végén, dobozos formában érkező Dead Rising 2-be, így mentett állásainkban érdemes egy jól feltápolt Greene-t tárolnunk, akit aztán Fortune City-ben magabiztosabban küldhetünk be a zombihordák közé.

 

A hangulatos, izgalmas felvezetés azonban komoly, olykor frusztráló hibákkal küzd. Hiába az ötletes fegyverarzenál, a változatos mészárlási paletta, a Case Zero gyakorlatilag minden sarok után egy töltőképernyővel fogadja a játékost, ami egy ilyen kis játéktér esetében különösen zavaró tud lenni. A játékmenet folytonosságát azonban nem csak ez töri meg, hanem a biztonságot nyújtó menedék, és a feladatok közötti folyamatos ingázás, ugyanis minden egyes megszerzett motoralkatrész után vissza kell caplatnunk a menedékhelyre, ezzel pedig pont az a lényegi elem vész el, ami sokat dob a hangulaton: a kötetlenség és szabadság érzése.

 

Grafikai hibák is akadnak, néhol elég felületesen vannak kidolgozva a textúrák, de ha ezeken túl tudod tenni magad, akkor remek alapozást kínál a Case Zero, ami több alternatív befejezéssel rendelkezik, így ahelyett, hogy az első és második rész közötti történésekre kapnánk válaszokat, újabb és újabb kérdések merülnek fel az emberben. A közel három órás játékidő is jól hangzik, főleg a 400 MS pontért cserébe, és a hibái ellenére a szeptember 24-én érkező második rész előzménye, remek ráhangolódás a közelgő zombihentelésre.

 

Értékelés: 7/10

Hozzászólások

Translate »