Oldal kiválasztása

Mass Effect 2: Kasumi’s Stolen Memory – Játékteszt

Mass Effect 2: Kasumi’s Stolen Memory – Játékteszt
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Hónap elején mutatkozott be a Mass Effect második részének első fizetős tartalma, a Kasumi’s Stolen Memory, melyben egy csinos mestertolvajjal bővíthetjük kompániánkat.

Az Electronic Arts és a BioWare a Mass Effect 2 januári premierje után se hagyta extra tartalmak nélkül a gigantikus és hatalmas múlttal bíró galaxis rajongóit, azonban az új csapattagot kínáló Zaeed Massani DLC és a Hammerhead tankot tartalmazó Firewalker pakk után április elsején mutatkozott be az első fizetős csomag, a Kasumi’s Stolen Memory, mely szintén egy új csapattaggal bővíti ki öngyilkos küldetésre készülő kompániánkat, azonban az új szereplő mellé egy tartalmas kaland is társul, melyben az adrenalindús akciózás mellé egy csipetnyi kémkedős rész párosult.
 
A legújabb kiegészítő főszereplője egy karakán, humoros, nagyon bájos, de nem túl népszerű, mégis zseniális mestertolvaj, Kasumi Goto lesz, aki azt a megbízatást kapja a Cerberus-tól, hogy csapatunk számára nyújtson segítő kezet  a Collectorok elleni önfeláldozó harcban. Kasumi lojalitását azonban nem könnyű elnyerni, így annak biztosítása érdekében kénytelenek leszünk felkutatni egy számára fontos tárgyat, a korábbi társának és szerelmének hátrahagyott neurális emlékimplantátumát, ami a történet szempontjából Shepardöt is érzékenyen érinti majd. Ehhez azonban be kell jutnunk egy zártkörű estélyre, ahol aztán a sztori tovább bonyolódik, így Kasuminak köszönhetően részünk lesz csábításban, betörésben, kódfeltörésben, lopakodásban, kémkedésben, és persze töménytelen mennyiségű akcióban, amiket az Eclipse zsoldoscsapatával szemben vívunk majd.
 
Ha sikerrel járunk, akkor egy meglehetősen erős és kiváló képességekkel felruházott, lojális csapattársat kapunk Kasumi  kisasszony személyében. Goto képes láthatatlanná válni, így könnyedén az ellenfél háta mögé kerülhet, akit egy hirtelen mozdulattal ártalmatlanítani tud, míg nagyobb csapatok figyelmének elterelésében a fénygránátja lesz segítségünkre. Kalandjaink során ellátogatunk majd Bekensteinre, az első olyan emberek kolonizálta planétára, amit a First Contact War után népesítettünk be. A gyönyörű bolygón az Asari Illiumjához hasonló látkép fogad minket, azaz fényűző, gazdagok lakta városok, ahol a bevásárlóközpontok és a szórakozóhelyek egymást váltogatják. A már említett zártkörű estélyen egyébként női Sheparddel is megjelenhetünk, aki egy elbűvölő estélyiben minden tekintetet magára vonz.
 
A Kasumi’s Stolen Memory közel másfél órányi plusz játékélménnyel gazdagítja jövendőbeli tulaját, ráadásul az új, kihívásokkal teli küldetések, a csinos Kasumi, illetve az új fegyver, a Locust és az újabb achievement egyértelművé teszi, hogy a DLC-ért elkért 560 MS pont nem is annyira vészes, így a rajongók számára egyenesen kötelező beszerezni a csomagot.
Translate »