Oldal kiválasztása

StarCraft – Bundabotrány Koreában

StarCraft – Bundabotrány Koreában
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Korea legsikeresebb nemzeti sportját komoly bundabotrány rázza meg, ugyanis több profi játékosról kiderült, tiltott fogadásokat kötöttek, a mérkőzések előtt pedig megegyeztek a végeredményről.

Koreában igazi nemzeti sportág az StarCraft, komoly marketing és üzlet áll az egyik legnépszerűb e-Sport mögött, a mérkőzéseket élő tévéadásban, külön csatornákon közvetítik, a játékvilágban pedig vérbeli profik püfölik egymást a pénzdíjas bajnokságokban. A közel tíz éve töretlen népszerűségnek azonban a most kirobban bundabotrány biztosan nem fog jót tenni.

 

A vád szerint több neves játékos előzetesen megegyezett a mérkőzések végeredményéről, illetve többen illegális fogadásokat is kötöttek. A vádlottak között szerepel a sportág egyik népszerű alakja, sAviOr (Ja Mae Yoon). A kiszivárgott hírek szerint az e-Sports események szervezői tisztában voltak a csalással, mégis házon belül szerették volna elintézni a felmerülő problémát, de minden jellegű próbálkozásuk csődöt mondott. Egy zárt konferencián még arról is szó volt, hogy a szervezők együttműködjenek az illegális fogadási szolgáltatásokkal.

 

Egy kiszivárgott lista szerint a következő személyek keveredtek bele a botrányba: Myung Soo (Yarnc), Chan Soo (Luxury), Sang Ho (SangHo), Jung Woo (EffOrt), Yong Hwa (Movie), Jae Yoon (sAviOr), Taek Yong (Bisu), Byong Goo (Stork), Jae Wook (BeSt), il Jang (hero), Myung Hoon (fantasy), Heui Seung (UpMaGiC), Jae Dong (Jaedong), Sang Moon (Leta), Jong Seo (Justin), Chang Hee (go.go)

Translate »