Oldal kiválasztása

GDC 2010 – Final Fantasy XIII – Microsoft kérte az Xbox 360-as verziót

GDC 2010 – Final Fantasy XIII – Microsoft kérte az Xbox 360-as verziót
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A 2008-as E3 nagy felháborodást keltett a Sony-s tábor körében, amikor a Square Enix elnöke, Yoichi Wada bejelentette az addig PlayStation 3 exkluzív szerepjáték multiplatformosítását.

A jelenleg is zajló Game Developers Conference-n jött el a pillanat, hogy beismerjék, a Microsoft kérte fel a Square Enix-et, csináljanak egy Final Fantasy játékot az ő gépükre is. A döntés nem volt nehéz, ecsetelte Wada-san, hiszen a redmondi konzol észak-amerikai és európai felhasználói bázisa igen-igen népes, balgák lette volna nemet mondani a felkérésre.

 

Hazai földön a cím megmaradt PlayStation 3 exkluzívnak, náluk nem jelent meg a rivális gépezetén, feltehetően a gyér Xbox 360 populációból kifolyólag. Hogy a Microsoft valóban fizetett-e azért, hogy nekik is legyen Final Fantasy-jük, az illetékesek titka marad, de a Square Enix üzletileg minden bizonnyal nagyon hálás döntést hozott meg. akkoriban A japánon kívüli premierre a kiadó hárommillió kópiával készült, mint azt már olvashattátok nálunk is korábban.

Translate »