Oldal kiválasztása

CES 10 – Sony konferencia

CES 10 – Sony konferencia
14 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Kezdetét vette az idei Consumer Electronics Show, ahol a Microsoft és a Sony is tartott sajtókonferenciát. Először a japán csapat előadása során elhangzottakból csemegézünk.

Az előadást a Sony Computer Entertainment elnöke, Kaz Hirai tartotta, aki elsősorban a PlayStation 3 eladási eredményeiről beszélt. A konferencián elhangzott adatok szerint decemberben több mint 3,8 millió konzolt szállítottak le világszinten, amiből közel 1,7 millió PS3-at csak az Egyesült Államokban értékesített a japán óriás. Ez az eredmény 76%-os javulást mutat 2008 decemberéhez képest.

 

Ezen kívül szó esett még a jövőbeli tervekről is, így többek között a PlayStation Networköt illető ötletekről, illetve az idei CES slágertémájáról, a3D technológiáról. A PlayStation 3 online játszóterével kapcsolatban úgy nyilatkozott Hirai, a jövőben szeretnék ha Bravia TV-kről, a Blu-ray lejátszókról és PC-ről is elérhető lenne, de ez még nagyon a jövő zenéje. Ahogy a rohamos ütemben fejlődő 3D-s megjelenítés is. A Sony mégis teljes mellszélességgel kiáll a 3D technológia mellett, így jelenleg is komoly pénzeket öl olyan televizíók fejlesztésébe, melyek képesek eme megjelenítési formára, illetve az IMAX-hez hasonló 3D-s csatornákon is dolgozik a Sony. Ennek az iránynak egyik alapvető komponense lehet a PlayStation 3 is, mely állítólag egy mezei firmware frissítéssel alkalmassá tehető 3D-s megjelenítésre. Hogy mindezt nem csak reklámduma, a zt a Sony élőben demózott játékai is bizonyítják. A jelenlévők ugyanis kipróbálhatták az Avatart, a Super Stardust HD-t és a Gran Turismo 5 próbaverzióját. Az élményekről részletesebben itt olvashattok.

Translate »