Oldal kiválasztása

Kilenc éves a PlayStation 2

Kilenc éves a PlayStation 2

Kilencedik születésnapját ünnepelte ma a PlayStation 2, az előző konzolgenerációs legsikeresebb masinája, ami a mostani érában is mérsékelten, de sikeresnek mondható.

A Sony ma kiadott közleményéből derült ki, hogy kilenc éves és két napos a cégóriás előző generációs konzolmasinája, a PlayStation 2. A szülinapot meglepő módon az amerikai premierhez köti a Sony, pedig Észak-Amerikában a japán premier után fél évvel később, egészen pontosan 2000. október huszonhatodikán startolt el a konzol. Világszerte több mint 140 millió darabot értékesítettek belől világszerte, ezzel minden idők legsikeresebb konzoljának mondható a PS2. A felmérések szerint minden harmadik amerikai háztartásban található legalább egy PS2.

 

További érdekes adat, hogy a PS-exkluzív SOCOM részeivel játszottak a legtöbbet online, közel 530 millió órát lövöldöztek a neten a játékosok. Az Egyesült Államokban közel 500 millió PS2 szoftver fogyott el a kilenc év alatt, 485 stúdió fejlesztett játékot PS2-re és eddig közel 10 000 különböző címet felvonultató játékarzenállal bír a konzol.

Translate »