Oldal kiválasztása

DJ Hero – Előzetes

DJ Hero – Előzetes
15 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Guitar Hero hihetetlen sikere után az Activison újabb zenei réteget szeretne magához édesgetni, így a populárisabb stílus felé nyitva a DJ Hero-ra hárul ez a megtisztelő feladat.

A Guitar Hero töretlen népszerűségének kulcsát gondolom nem kell ecsetelnem, hiszen nem véletlen, hogy sokadik részek után is több milliós eladásokat, milliárdos bevételeket produkál a ritmusjátékok egyik úttörője, melyben saját magunk alakíthatunk bandát, énekelhetjük, dobolhatjuk vagy gitárral pengethetjük el legkedvesebb rock nótáinkat. Az Activison látva a potenciált a franchise-ban, még több pénzt szeretne keresni, így újabb zenei szcénákat megmozgatva próbál maradandót alkotni. A DJ Hero ezúttal az elektronikus zene, a pop, a hip-hop, az R’n’B és persze a lágyabb rock zene rajongóit vette célba.

 

A játékot a FreeStyleGames csapata dolgozott már korábban a Guitar Hero-kon is, így nem esetlen kezdőként vágtak bele a DJ Hero fejlesztésébe. Ez elsősorban a játékhoz készített periférián is meglátszik, mely ugyan méretre nem egyezik meg egy eredeti lemezjátszóéval, minőségét tekintve laza mozdulattal állíthatnánk hadrendbe egy-egy buli alkalmával. A kontroller két részből áll: Az egyik oldalon maga a tálca található, ahova ugye a bakelit lemezeket szokás a valóságban elhelyezni, illetve ezen találhatók a játék főbb gombjai, amik a Guitar Hero-ból jól ismert zöld, piros és kék színben pompáznak. A lejátszó másik oldalán a csúszkákat találjuk – aki tudja a szakkifejezést, jöhet kommentbe -, melyek egyikével az effekteket tudjuk előcsalni, illetve itt találjuk az Eufória gombot. Minőségét tekintve a plasztik kütyü teljesen letisztult, semmi csicsa, ráadásul a tálca gumiborítást kapott, ami a szkreccseléskor kellemes tapintást biztosít. A zöld és a kék gomb segítségével a mixelni kívánt két számot tudjuk keverni, mixelni, míg a piros gombbal különböző alapokat, effekteket tudunk a mix során bevetni.

 

Az Activison felmérve a játékban felbukkanó zenei stílusok rajongói igényeit, úgy döntött, hogy a játék kezdetekor a rendelkezésünkre álló dalok 60%-a alapból elérhető lesz, így mind az elektronikus, mind a hip-hop stílus kedvelői megtalálják a számukra kedvező, mixelésre váró nótákat, vagyis senki számára se fullad majd unalomba a játék. A tervek szerint kezdetben 100 dalt, összesen 80-féle különböző módon tudunk majd összekeverni és az előadók között találunk David Bowie-t, DJ Shadow-t, Gorillazt, Beck-et, Nirvana-t, Beastie Boy-t, Gwen Stefani-t, Eminemet, Jay-Z-t vagy Rick James-t. A FreeStyleGames neves lemezlovasokat kért fel a munka segítségéhez, köztük DJ AM, Z-Trip és DJ Shadow a játékban is helyet kap.

 

A játékban a pontozás és a kategorizálás ugyanazon az elven működik, mint a Guitar Hero-ban. Vagyis pontokat és csillagokat kell gyűjtenünk, hogy újabb dalok és helyszínek nyíljanak meg előttünk, ha tovább akarunk lépni a ranglétrán. A játék természetesen értékeli teljesítményünket, de ha úgy ítéljük meg, hogy előadásunk nem lett az igazi, akkor játék közben lehetőségünk van visszatekerni, kijavítani a technikai bakikat, esetleg extra pontokat szerezhetünk. Ilyen extra pontokat például szkreccseléskor tudunk majd szerezni, amit kombinálhatunk a különböző színű gombok egyidejű lenyomásával is.

 

A DJ Hero-t természetesen egyedül is kipróbálhatjuk, de az igazi mókát az nyújtja, ha DJ versus DJ módban tesszük próbára tudásunkat. Ezt akár offline vagy online módban is megtehetjük. A játék igazi érdekessége mégis a DJ vs. gitármód lesz, ahol egyikünk, mint lemezlovas, másikunk pedig, mint profi gitáros próbálja reprodukálni a dalokat. Az Activison E3-as, zárt ajtók mögött tartott bemutatója során például a Beastie Boys’ "Sabotage" vs. Foo Fighters’ "Monkey Wrench" párharcot tekinthették meg a sajtó képviselői. Amíg a DJ a különböző effektekkel agyontűzdelt Beastie Boys nótát adta elő, addig a gitáros srác a Foo Fighter dalát pengette el. A párharc további érdekessége, hogy akár mikrofont is ragadhatunk, és a DJ munkáját segítve MC-ként dalolászhatunk.

 

A DJ Hero idén októberben kerül fel a polcokra, még pedig PS2, PS3, Wii és Xbox 360 platformokra

Translate »