Oldal kiválasztása

E3 2009 – Metal Gear hírek

E3 2009 – Metal Gear hírek
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az idei expón több Metal Geart érintő bejelentést is tett Hideo Kojima, így a Konami konferenciáján elhangzottakat gyűjtöttük most össze, mert számos érdekesség hangzott el pár napja.

A nagy videódömping közepette egyszerűen elsiklott figyelmünk a Konami konferenciája felett, ahol több, összesen három Metal Gear játékot is bemutatott Hideo Kojima.

 

Érdemes talán azzal kezdeni, amiről még semmit sem hallottunk, hiszen mind a Sony, mind a Microsoft konferenciáján lelepleződött több, a franchise-hoz köthető rész is. A Metal Gear Solid Arcade azonban a Konami konferenciáján lett bemutatva. Solid Snake és a játék egész kompániája ugyanis játéktermekbe vonul, természetesen először csak Japánban. Egyelőre annyi részlet ismert a bejelentett alkotásról, hogy támogatni fogja a 3D-s szemüveget, a PlayStation 3-as MGS4 motorját használja és hálózati lehetőségeket építenek bele.

 

Szó esett a Sony konferenciáján leleplezett PSP Go!-ra készülő Metal Gear Solid: Peace Walkerről is, ami mögött teljes egészében Kojima áll, így ő lesz a játék producere és a forgatókönyvet is ő veti papírra. Ezenkívül ő rendezi és ő lesz Solid Snake visszatérését bemutató produkció dizájnere is. . A játékon az MGS4 csapat dolgozik, Kojima teljes értékű folytatásnak, a sorozat és a történet szerves részének szánja a Peace Walker-t.

 

Végül a sorozathoz köthető harmadik játék a Metal Gear Solid: Rising, melyről időközben kiderült, hogy nem X360 exkluzív cím lesz, a játék érkezik PC-re és PS3-ra is. A főhős Raiden lesz, a stílus pedig megmarad a lopakodós, osonós irányon. A játék állítólag egy új sorozat első darabjaként kerül majd a polcokra, Kojima itt csak a produceri teendőket látja el, a fejlesztésért pedig az MGS4 csapata lesz felelős.

Hozzászólások

Translate »