Oldal kiválasztása

CD Projekt – A DRM védelem elriasztja a vásárlókat

CD Projekt – A DRM védelem elriasztja a vásárlókat
15 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Digital Rights Management, vagyis DRM másolásvédelem rengeteg PC-s játékos életét keseríti meg nap mint nap, éppen ezért Michal Kicinski, a CD Projekt CEO-ja nincs jó véleménnyel a rendszerről.

Michal Kicinski, a CD Projekt CEO-ja egy interjúban fakadt ki a legtöbb, mostanában megjelent PC-s játéknál alkalmazott technológia kapcsán. Elmondása szerint a Digital Rights Management, vagyis DRM másolásvédelem teljesen elriasztja a jövendőbeli vásárlókat, hiszen a játékosok szeretik az egyszerűséget. Márpedig a rendszer eddig mindig okozott valami kezdeti galibát, mely előfordult anno a Bioshock-nál, pár hete pedig a Spore-nál akadtak telepítési problémák.

Kicinski elmondása szerint a sok-sok gond ellenére is nehéz meggyőzni a kiadókat, hogy a DRM mentes és a CD Projekt által nem rég indított Good Old Games-en (GOG.com) árulják játékaikat. A CD Projekt fejese úgy véli, hogy a rendszer csak árt az iparnak, hiszen a kalózok ennek ellenére könnyedén törik fel a másolásvédelmet, míg a becsületes játékosok csak szívnak a rendszerrel. Éppen ezért véleménye szerint a megfizethető ár lehet a kulcsa az ipar újbóli fellendülésének.
Translate »