Oldal kiválasztása

Guitar Hero és Rock Band – Mindenkit perel a Gibson

Guitar Hero és Rock Band – Mindenkit perel a Gibson
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A gitárokat gyártó Gibson jelenleg a fél világgal rosszban van, ugyanis szerinte korábbi szabadalmukat használta fel a Guitar Hero-t és a Rock Bandet készítő két csapat.

A minőségi gitárgyártás egyik koronázatlan királya, a Gibson jelenleg minden mozgó célpontot beperelt, akinek kicsit is köze van a Guitar Hero-hoz és a Rock Bandhez. A gyártó állítása szerint korábbi szabadalmukat használta fel a Harmonix és az Activison is, amikor tető aláz hozták zenélős játékukat, így – szerintük – komoly sérelem érte őket, hiszen mikor a boltokba került a két játék, akkor senki nem kért tőlük engedélyt, hogy az általuk kifejlesztett technológiát használhassák. Ennek értelmében jelenleg perlik a Harmonixot, az Activisont, az EA-t, az MTV Networks-öt és játékokat áruló nagy amerikai kereskedelmi láncokat – Gamestop, Wal-Mart, Target – is.

Az Activison úgy nyilatkozott az ügyben, hogy a Gibson által emlegetett szabadalomnak semmi köze az általuk használt technológiához, ráadásul három éve a piacon van a Guitar Hero, mint márkanév, így igencsak érdekes, hogy most jutott eszükbe perelni.

A Harmonix sem óhajt behódolni és ők is hasonlóan vélekednek, mint az Activison. Egyértelmű, hogy pénzt akarnak látni a két fejőstehénből, de egyelőre úgyfest nem sikerül megfejniük ezt a tehenet.

Hozzászólások

Translate »