Oldal kiválasztása

Filmhírek a nagyvilágból

Filmhírek a nagyvilágból

Megérkezett M. Night Shyamalan legújabb thrillerének, a The Happeningnek a bemutatkozó videója, illetve az X-Menből jól ismert Wolverine különálló filmet kapott, melynek szintén premier képe érkezett. Fáradjatok beljebb!

Ha az idei hét mozis termését akarnám górcső alá venni, akkor minden információ, kép vagy trailer eltörpülhet a hét egyértelmű dobásától, az Indiana Jones negyedik felvonásának tízer videójától, mely olyan elemi erővel szögezett minket a fotelba, hogy még mindig a trailer okozta sokkból próbálunk kilábalni. Spielberg megint valami zseniálisat vett elő kalapjából, mert olyan kedvcsinálót rittyentett a Paramount, ami valóban meghozta az ember kedvét a május 22-ei premierhez. Ettől függetlenül az élet megy tovább és azért akad még említésre méltó filmhír, ígyhát kezdjük is az elsővel.

M. Night Shyamalan valamikor 2000 elején robbant be a köztudatba, amikor A hatodik érzék írójaként egy olyan történettel örvendeztett meg bennünket, amiről még jó ideig képesek voltunk egy-egy baráti öszeröffenésen csevegni. Az úriember ezt követően a kissé gyengébb, de még mindig a thriller és misztikus világot képviselő Jelekkel jelentkezett, majd a hanyatlás a Lady in the Water című mozival ért véget, mely közel sem azt adta a nézőnek, amit várni lehetett tőle. Inkább volt egy szerethető, kedves mese, mint egy ütős thriller. De szerencsére Shyamalant nem olyan fából faragták, aki könnyen feladná, ígyhát visszatért a gyökerekhez és egy érdekes thriller forgatásába kezdett, mely a The Happening címet kapta. A főszerepet az a Mark Wahlberg kapta, aki az elmúlt években egyre meggyőzőbb alakításokat nyújt, ígyhát a páros mostani filmje, melyet június 13-án mutatnak be, igencsak érdekesnek ígérkezik. Márcsak azért is, mert a történet sem túl hétköznapi.

Wahlberg egy iskolában tanító családfőt játszik, aki a feje tetejére állt világban próbálja szeretteit biztonságba helyezni, miközben egy komoly természeti krízis küszöbén áll az emberiség és ha nem sikerül valahogy orvosolni a problémát, akkor…

Befutott az X-Men Origins: Wolverine első ínycsiklandozó állóképe is, amin maga Rozsomák, azaz Hugh Jackman pózol, amint hatalmas karmait épp vicsorítva elővillantja. Jackman úgy nyilatkozott, hogy élvezte a munkát, jó érzés volt újra magára ölteni Wolverine karakterét. Nem csoda, hogy ilyen jó szívűen nyilatkozik az ausztrál színész, hiszen az X-Men sorozatnak köszönheti a világhírnevét is, így a 2009. május 1-jén mozikba kerülő alkotás ötletének felvetésekor azonnal igent mondott a szerepre. A filmben amúgy Rozsomák előtörténetével, a mutánsok és az emberiség kezdeti kapcsolatával ismerkedhetünk meg, illetve a titokzatos és később több galibát is okozó Weapon X programról is szó esik, ami az embereket élő fegyverré változtatta át.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »