Oldal kiválasztása

Sajtótájékoztató: bemutatkozik a Vista és az Office

Sajtótájékoztató: bemutatkozik a Vista és az Office

A Windows Vista, a 2007-es Microsoft Office rendszer és az Exchange Server 2007 egyenesen a Mikulás puttonyából került a demo gépekreA mai napon  tartott sajtótájékoztatón Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy az üzleti felhasználók számára már elérhető a Windows Vista operációs rendszer, a 2007-es Microsoft Office  rendszer és az Exchange Server 2007 angol nyelvű verziója. A mennyiségi licenccel nem rendelkező ügyfelek körében a Windows Vista és a 2007-es Office rendszer január 30-tól lesz elérhető. A bejelentés hatalmas mérföldkő a Windows 95 és az Office 95 megjelenése óta. Közel egy évtizedes szünet után siker koronázza az Microsoft életében eddig egyedülálló fejlesztési és tesztelési munkát, a Microsoft történetének legnagyobb szabású termék-bevezetési hullámát indítva ezzel útjára. „A magyar verziók megjelenése a mennyiségi licenccel rendelkező ügyfelek számára február közepén, míg a végfelhasználók számára az első negyedév végén várható” – közölte Vityi Péter.   

A Microsoft megbízásából készült Capgemini tanulmány szerint a rendszert korán megvásárlók óriási előrelépésre számítanak a munkavégzés hatékonysága terén, méghozzá a szoftverek azon képességei miatt, amelyek új megoldásokat kínálnak az alapvető üzleti problémák kezelésére.
 „Az új Microsoft Office rendszer felhasználói a munkafolyamatok automatizálása, az információ könnyebb elérése, az eredményesebb közös munka és az előírások olcsóbb teljesítése révén komoly megtakarításokat értek el. A lényeg mindig az, hogy minél alacsonyabb költségen és nagyobb hatékonysággal lehessen jobb és jobb kapcsolatokat kiépíteni az ügyfelekkel és eredményesebbé tenni a kollégák munkáját.” – mondta Ken Edwards, a Capgemini alelnöke.  

A három termék együttesen a következő négy kritikus területre összpontosít:

  • A közös munka egyszerűsítése. A most megjelenő termékek számos olyan újdonságot tartalmaznak – például a távdolgozók számára kifejlesztett Windows képességek, az Exchange Server 2007 egységes üzenetküldő funkciói vagy a Microsoft Office SharePoint Server 2007 munkafolyamat-és együttműködés-támogató eszköztára –, amelyek forradalmasítják a táv- és a csoportos munkát.
  • Az információ fellelése, jobb betekintés az üzleti folyamatokba. A mélyreható platformintegráció, a már elérhető új kereső technológiák és a nagy teljesítményű, felhasználóbarát üzleti-intelligencia kezelő eszközök megkönnyítik az információ hasznosítását, és lerövidítik az ötlettől a megvalósításig tartó utat.
  • A tartalomvédelem és -kezelés elősegítése. A fejlett tartalom-és dokumentumkezelő eszközökkel kombinált adatvédelmi funkciók a tartalom-létrehozást teszik az automatizált üzleti folyamatok és a szabályozói környezetnek való megfelelés kiindulópontjává.
  • Nagyobb biztonság, alacsonyabb informatikai költségek. Mivel a biztonság általános növelése kiemelt szempont volt a programok tervezésekor, a Windows Vista, a 2007-es Office rendszer és az Exchange Server 2007 új verziói áttörést jelentő biztonsági funkciókkal érkeznek. Ezek nagyban megkönnyítik a telepítést és a kezelést, s az így megtakarított költségeket az informatikai részlegek stratégiai előnyöket hozó új képességek megteremtésére fordíthatják.

A Windows Vista, a 2007-es Microsoft Office rendszer és az Exchange Server 2007 emellett olyan alapplatformot is kínál, amellyel a vállalkozások kiaknázhatják az Internet-alapú szoftverszolgáltatások előnyeit. Mindhárom programnak részei a kulcsfontosságú XML és webes szolgáltatási technológiák. Ezek segítségével a vállalatok online szolgáltatásokat vehetnek igénybe, és az igény szerinti és hostolt alkalmazások tetszés szerinti elegyének kialakításával úgy teremthetnek egyensúlyt az ellenőrzési, kényelmi, költséghatékonysági és biztonsági szempontok között, hogy közben növelik a hatékonyságot.
„Az elmúlt évtizedben a Windows 95 és az Office 95 átalakította a munkavégzés módját,” – mondta Vityi Péter, majd hozzátette: „A ma bemutatott három új terméknél fejlettebbet a Microsoft még nem készített. Hiszem, hogy e termékek olyan innovációs hullám kezdetét jelölik, amely mélyreható változásokat hoz a következő évtizedben.”

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »