Oldal kiválasztása

Sikeres magyar helytállás a Repülőszimulátor Európa Bajnokságon

Sikeres magyar helytállás a Repülőszimulátor Európa Bajnokságon

Második alkalommal rendezték meg Budapesten a Repülőszimulátor Európa Bajnokságot. 11 nemzet 30 versenyzője mérkőzött meg a hétvégén két kategóriában a Budapesti Nemzetközi Vásáron, a virtuális légtérben. 2006. szeptember 9-én és 10-én rendezték meg az InfoMarket (BNV) kiállításon belül a PC repülőszimulátor kedvelők legnagyobb nemzetközi versenyét, a Repülőszimulátor Európa Bajnokságot. A verseny két kategóriájában Európa 8 legjobb csapata csapott össze, mely orosz (SLI) és litván-svéd (Goonz?) győzelmet hozott.

A magyar csapatok is sikeresen szerepeltek, ugyanis az IL-2 (II. világháborús vadászgépek géppár) kategóriájában a virtuális Dongó század második helyezést, a LockOn (mai modern lökhajtásos vadászgépek) kategóriájában a virtuális MH59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis géppárja negyedik helyezést ért el.

Verseny szabványos PC számítógépeken zajlott. A feladat a kétfős csapatok számára minden esetben az ellenfél két vadászgépének lelövése volt, gépágyús légiharcban.

Verseny érdekessége, hogy a sok „civil” versenyző mellett hadba szálltak a kecskeméti MH59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis MiG-29 és Gripen (MH59), illetve a svéd légierő Gripen (212 sqn.) pilótái is, akik 5. illetve 7. helyezést értek el.

A verseny hivatalos végeredménye:

IL-2: (II. világháborús gépek kategóriája)

1. SLI (ru)
2. V.4 (hu)
3. HMAF (bg)
4. VO101 (hu)
5. VGR (cz)
6. 1/3 (hu)
7. VNVV (bg)

Lock On (modern vadászgépek kategóriája)

1. Goonz? (se-lv)
2. RvE (hr-fr)
3. SLI (ru)
4. vmh59 (hu)
5-6. 33rd (at-de), mh59 (hu)
7-8. Cyber Air Force (ch), 212. sqn (se)

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »