Oldal kiválasztása

Iron Harvest: Operation Eagle DLC – Játékteszt

Iron Harvest: Operation Eagle DLC – Játékteszt72% XP72% XP
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A kiegészítő elhozta számunkra Usonia népét, akik masszív repülőikkel egy új kampányban tudnak szórakoztatni bennünket egyedül vagy coopban 7 küldetésen keresztül. Ezen felül több, mint 25 perc animált átvezetőt is kapunk, amik az alapjátékhoz hasonlóan nagyon látványosak. A kiegészítő minden másik népnek is hoz be repülő egységeket, és ezen kívül saját infantry, mech és épület is jár a 1920+ féle USA-hoz.

Usonia számos erős diesel zabáló gépet kapott, amelyek közül a személyes kedvencem a nagy léghajó, ami kis drónokat enged ki magából és így bombáznak le területeket. Ezen kívül van egy gyalogos mech egysége is, ami a többi füstölgő szörnyeteggel ellentétben nem nagy újratöltési idő mellett lomhán lövöldözik, hanem szinte megállás nélkül ontja magából a lövedékeket. Mivel főként a repülőikre fokuszál a frakció, így kaptak egy ejtőernyős egységet is, amelyet nagyon közel az ellenséges vonalakhoz lehet deployolni, ezzel gyorsan megfordítva a csatákat.

Ezek az új egységek valószínűleg balance updatet fognak magukkal hozni, legalábbis nagyon remélem. Eddig az Iron Harvest csatái főként a helyes pozícionálásról és a fedezékek jó használatáról voltak ismertek. Most, hogy bejöttek ezek az új repülő egységek, lényegében csak belebegnek a harcokba és mindent letarolnak amit látnak. Kicsit olyan, mintha bekapcsoltunk volna valamilyen cheat módot és végig szántjuk az ellenséget. Az előbb említett ejtőernyős egység is hasonlóan megbontja a terep kihasználását, mert szinte az ellenség lábai mellé dobhatjuk le őket és azonnal flankelve lesznek.  Viszont maga ez a mindent elsöprő katonai erő jól tükrözi azt a karikatúraszerű nemzet képet, amit az 1920+ világa képvisel.

A kampány során elég változatos helyszíneket járunk be a havas területektől egészen a sivatagos Arabia területein át. A történet meglepően komolyra sikerült, de azért a szokásos USA-olaj párhuzam nem maradhat el. A kampány hossza olyan 8-10 óra közé tehető attól függően, hogy milyen nehézséget választunk magunknak. A sztori alatt bemutatott karakterek is elég kiforrott egyéniségek és felvezetnek némi morális dilemmát a frakción belül, ami számomra a lezárásban nem teljesen úgy alakult, mint amire számítottam. Azt sem tartom kizártnak, hogy akár egy önálló frakció is kikerekedhet még később ebből a sivatagos környékből és a nemzetből.

Értékelés

72%

Összefoglaló Összességében elmondható, hogy látványos gépekkel bővült a dieselpunk mech felhozatal, de érezhetően megborította az egyensúlyt a már meglévő népek és az eredeti játékmenet terén. Az átvezetők jól bemutatják Usonia népét és éreztetik velünk a berögzült USA képet. Akár egyedül, akár coopban jó szórakozást nyújtanak a mapok, főként a későbbiek, ahol tényleg megmutatják magukat az amerikai gépek.

72%
Translate »