Oldal kiválasztása

Így válassz vezeték nélküli gamer headsetet

Így válassz vezeték nélküli gamer headsetet
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A headset minden játékos számára kötelező darab. Nemcsak erős hangzást biztosít, hanem kapcsolatot is teremt a mikrofon segítségével a többi játékossal. A kiváló minőségű PC-s berendezésekkel együtt ez magával ragadó játékélményt garantál.

De valójában mitől lesz jó egy vezeték nélküli gamer headset, és milyen követelményeknek kell megfelelnie a vezeték nélküli gamer fejhallgatónak a kényelem szempontjából?

A vezeték nélküli gamer headset előnyei

A vezeték nélküli fejhallgatók előnyei nyilvánvalóak. A játékosok tudják, hogy a gyors, hektikus mozgás a játékosok mindennapjainak része. A kábel hirtelen akár botlásveszélyessé is válhat.

A vezeték nélküli gamer headsetekkel a játékosok sokkal szabadabbak a mozgásban, és akkor is elhagyhatják a csatamezőt, ha épp a konyhában akad dolguk, vagy akár a postásnak kell ajtót nyitni.

Mivel azonban a beszerzési költségek magasabbak a kábeles gamer fejhallgató vásárlásánál – legalábbis ha kiváló minőségű, első osztályú hangzással rendelkező modellről van szó – a kiválasztást alaposan meg kell fontolni.

Ezért most bemutatjuk a megfelelő vezeték nélküli gamer headset kiválasztási kritériumait.

  • Átviteli technológia: A Bluetooth a vezeték nélküli gamer headsetek átviteli technológiájaként nőtte ki magát. Jó hangminőséget biztosítanak akár 15 méteres távolságban is.
  • Kialakítás: A zárt fejhallgatókat azoknak a játékosoknak ajánljuk, akik el akarják zárni magukat a külvilágtól.
  • Hangminőség: Az igazán magával ragadó játékélmény csak akkor lehetséges, ha a játékosok vezeték nélküli, térhatású hangot reprodukáló headsetet választanak. A térhatású fejhallgatók ma már mindennaposak a játékhoz való fejhallgatóknál. Végül is az ellenfélnek pontosan kell elhelyezkednie a játék során, és bármikor hallani kell, hogy milyen irányból származnak az egyéb zajok.
  • Mikrofon: A játék mikrofon nélkül nem működik. Csak akkor lehet igazán jól összedolgozni a játékba, ha tudnak egymásnak utasításokat adni. Fontos, hogy a mikrofonban lévő hangátalakító pontosan feldolgozza a jeleket. A zajcsökkentéshez valós idejű hangszűrő, valamint a környezeti és légzési zajok szűrőfunkciója szintén hasznos.
  • Kényelem: A játékosok tudják, hogy kedvenc hobbijuk naponta több órát is igénybe vehet. A vezeték nélküli gamer headsetnek ennek megfelelően kényelmesnek kell lennie. Egyrészt ide tartozik a fülkagyló anyaga is, amelynek memóriahabból kell készülnie. Emellett érdemes a fülre helyezhető fejhallgatót választani, mivel a hosszú távú kopás előnyei felülmúlják ezt. A fülön kívüli modellek körülzárják a füleket, és nem gyakorolnak nyomást. Ezenkívül a jól párnázott fejpánttal és egyéb támasztófelületekkel rendelkező modellek kis nyomást gyakorolnak a fejre. Az is egy jó pont ha a lehető legkönnyebb fejhallgatóra esik a választás.
  • Kompatibilitás: Ha kábelek nélküli gamer headsetre vágyik, győződjön meg arról, hogy az adott modell illeszkedik a meglévő hardverhez. Ez azt jelenti, hogy léteznek kimondottan PC-hez, Machez, Playstationhöz, Nintendo Switchhez és/vagy Xbox-hoz használható fejhallgatók. Ezért fokozottan ügyeljünk a termékleírások olvasására.
  • Hatótávolság: Minél nagyobb a vezeték nélküli fejhallgató hatótávolsága, annál nagyobb mozgás szabadsággal rendelkeznek a játékosok.
  • Az akkumulátor üzemideje: Mi sem bosszantóbb, mint amikor az akkumulátor a játék döntő pillanatában búcsút mond. Ezért érdemes olyan vezeték nélküli gamer headsetet választani, amely a lehető legnagyobb mozgásteret kínálja az akkumulátor üzemidejét illetően. A körülbelül 20 órás akkumulátor-üzemidő átlagosnak mondható.
  • Ár: Természetesen a pénztárca is fontos szerepet játszik a vezeték nélküli gamer headset kiválasztásánál. A túl olcsó termék gyakran azt jelenti, hogy a játékosok nem fogják élvezni a fejhallgatót. A jó minőség a végén megtérül, így érdemesebb nagyobb összeget betervezni a beszerzési költségekre.

Következtetés

Ha szeretnénk elmerülni a kedvenc játékaiban, javasoljuk, hogy a közepes és a magasabb árkategóriából egy klasszikus sztereó dizájnnal és térhatású hangzással rendelkező gamer headsetet használjon.

Az, hogy ki és mennyit szeretne költeni egy új gamer headsetre, végső soron az illető lehetőségeitől, ötleteitől és igényeitől függ.

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »