Oldal kiválasztása

Heti filmajánló – Gotti

Heti filmajánló – Gotti
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A hírhedt gengszter, John Joseph Gotti (John Travolta) a New York-i olasz csőcselék soraiból emelkedett a csúcsra, a hűség és a kegyetlenség halálos, ám merőben hatékony módszerei által. Az 1980-as években Manhattan utcáin történő véres puccson keresztül lett Gotti a Gambino bűnözői család vezetője és került be a történelemkönyvekbe, mint „Teflon Don” az akkori főnök, Aniello Dellacroce (Stacey Keach) protagéjaként.

A film oda-vissza ingázik a fontos, karrierjét alakító események bemutatása, az 1970-es évek illegális tevékenységei, majd a 90-es évekbeli dicsőséges napok utóhatása között, és megpróbál egy őszinte portrét mutatni egy olyan emberről, akinek az útját nagyrészt az erőszak és az ambíció határozta meg, ugyanakkor bemutatja azt a mérhetetlen szeretet is, amellyel a családját illette. A narratíva keretét az az 1999-es beszélgetés adja, mely Gotti és fia, John Gotti Jr. (Spencer LoFranco) között zajlott a börtönben, miközben a főhős visszaemlékszik az életére, és a nehéz választásokra, amik meghatározták őt, mint vezetőt és mint apát.

A rendkívül jó stratégiai és manipulálási érzékkel megáldott Gotti sikeresen alakította át az amúgy is jól működő Gambino családi műveleteket, így vált New York egyik legerősebb bűnszervezetévé. Gotti és bandája számára a kábítószerkereskedés, a uzsora, a szerencsejáték, a zsarolások és a gyilkosságok szinte hétköznapivá váltak, így az árulással és a rendőrséggel való együttműködés teljesen tabu volt számukra.

Gotti hatalomra emelkedésének intenzív és lenyűgöző eseménysorozatában a fiatal Gotti Jr döntése, hogy ott hagyja a sokkal biztonságosabb karriert a hadseregben, hogy csatlakozzon a családi vállalkozáshoz, nagy szerepe volt Gotti feleségének, Victoriának (Kelly Preston), aki mindvégig biztosította, hogy az otthon egy stabil hely maradjon a gengszter számára.

Mától a Mozikban!

ALKOTÓK

Rendező: Kevin Connolly
Vezető producerek: Marc Fiore, Fay Devlin, Michael Froch, Linda Favila, Thomas Fiore, Anson Downes, Rob Logozio
Producerek: Randall Emmett, George Furla, Michael Froch
Szereplők: John Travolta, Kelly Preston, Al Pacino, Joe Pesci, Ben Foster

Translate »