Oldal kiválasztása

Megújult a Steam Csevegés

Megújult a Steam Csevegés
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Steam béta frissítést használók már kipróbálhatják a megújult Steam Csevegést, ami kísértetiesen hasonlít a Discordra.

Az egyik legnagyobb változtatás a barátlista újragondolása. Mostantól játékonként csoportosítva találhatjuk az online barátainkat, és ezen belül azokat is, akik egy csapatban vannak.

Részletesebb információkat láthatunk a játékuk állapotáról is, például hogy meccsben vannak-e vagy csak a menüben várnak. Ennek az információnak a kezelése a játékfejlesztőre van bízva, hogy mit szeretne megjeleníteni vele.

Kedvenceket is kihelyezhetünk az ablak tetejére, ahova játékosokat vagy csoportos beszélgetéseket is kitűzhetünk.

A trendekkel haladva az új chatben már beágyazott tartalmakat is használhatunk: YouTube videók, Tweetek, GIFek vagy akár csak képek a vágólapról, mind beágyazva jelennek meg és nem hivatkozásként. Az üzenetekben egy-egy tartalmat külön el is rejthetünk, ha zavarónak találjuk vagy csak szimplán túl sok helyet foglal.

A barátainkat beszélgetés közben drag&drop hozzáadhatjuk egy csoportos beszélgetéshez, vagy több ember hozzáadására listás kiválasztásra is lehetőségünk van. Ezek a csevegések elhagyhatóak, nem permanensek.

A létrehozott group chateket elnevezhetjük, képet adhatunk nekik és tulajdonost rendelhetünk hozzá.

Ezek a chat szobák bejelentkezések között megmaradnak, így mindig ott folytathatjuk a játékot, ahol abbahagytuk.

Hangos és szöveges csatornákra is feloszthatjuk (szintén, mint a Discord esetében), hogy az egyes beszélgetők ne zavarják egymást, vagy csak tartalmilag kategorizálva legyenek az üzenetek és beszélgetések.

Az új chat funkció elérhető a weben is, így ha úton vagyunk, vagy nem a saját gépünket használjuk, akkor is folytathatjuk a beszélgetést barátainkkal.

Translate »