Oldal kiválasztása

Hearthstone: Kobolds & Catacombs – játékteszt

Hearthstone: Kobolds & Catacombs – játékteszt90% XP90% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Hearthstone hetedik expansionje elérhető már a játékosok számára. 135 új kártyát hoz a kalandvágyó játékosok számára, akik új mechanikával is megismerkedhetnek. Mindegyik class két legendaryt is kap: egy fegyvert és egy miniont. A promóció időtartama alatt belépők egy ingyenes legendary fegyvert is kapnak azonnal. Az új kártyák nagyon jó képességekkel rendelkeznek, közülük sokan az early game metákat képesek megtörni, és új színt vinni a megszokott meccsekbe. Ezen túl egy újabb megchanikával is megismerkedhetünk, mégpedig a Recruit képességgel. Ez annyit csinál, hogy amint aktiválódik, a megadott feltételnek megfelelő miniont azonnal leidéz. Például a Guild Recruiter kártya leidézésekor azonnal leidéz egy random miniont a megmaradt kártyáink közül ami 4 vagy kevesebb mana igényű. Érdemes számolni azzal, hogy az így leidézett lapok Battlecry képességei nem aktiválódnak, és így könnyen keresztbe húzhatja a számításainkat.

A koboldok világába repülhetünk el az új PvE dungeon run mód segítségével, ahol a classok közül egyet kiválasztva mehetünk bossról-bossra. Ebben a módban a célunk az, hogy folyamatosan bővítve és alakítva a dungeon deckünket 8 random boss-t legyőzzünk. Ha mind a kilenc classal sikeresen végigütjük a Dungeon Run-t, akkor kapunk egy Candle King kártya hátlapot, ami a bossokat rejtő paklin is látható. Ha sikeres rununk volt, akkor egy koronát kap az adott class a választónál.

A játékos 15 HP-ról indul, ami körönként 5-el növekedik az utolsó bossig, ahol elérjük az 50-et. Az első és az ötödik boss után egy-egy passzív buffot választhatunk magunknak, amik az egész run során végigkísérnek bennünket. A harmadik és a hetedik boss után egy-egy treasure kártyát választhatunk, amik nagyon erős lapok és többnyire alacsony mana costtal rendelkeznek. Ezen túl minden boss kill után egy 3 lapból álló csomagot is bezsebelhetünk, amivel a deckünket építhetjük fel és különböző tematikák alapján formálhatjuk. A csomagok eléggé jól alkalmazkodnak egymáshoz. Amennyiben egy meccs döntetlennel végződik, akkor egy azonos szintű másik bossal küzd meg a játékos.

Értékelés

90%

Összefoglaló A kiegészítő végre behozza azt a PvE opciót a játékba, amire szerintem már jó ideje szükség volt. A random faktor jó újrajátszhatóságra ad lehetőséget. Ha szeretünk gyűjtögetni, akkor a teljes clearért járó kártyahátlap is egy jó cél lehet, ami a PvP módok mellé egy kellemes felüdülést jelenthet. A behozott új lapok szintén felrázzák a kialakult metát, ami szerintem sok kompetitív játékos számára üdvözölt újítás volt.

90%
Translate »