Oldal kiválasztása

HBO Max – 2023. szeptemberi ajánló

HBO Max – 2023. szeptemberi ajánló

A sorozatok közül a hónap legnagyobb premierje a Sony idei nagydobása, a Twisted Metal (09.06, binge bemutató) című posztakolapitkus akció-vígjáték, amely az azonos című Playstation játék alapján készült. Az Anthony Mackie (Amerika kapitány: Polgárháború), Stephanie Beatriz (Brooklyn 99) és Thomas Haden Church (A válás, Pókember 3.) főszereplésével készült egy szófosásban szenvedő kívülállóról, aki kap egy esélyt egy jobb életre, de csak akkor, ha sikeresen eljuttat egy rejtélyes csomagot a pusztasággá vált Amerika egykori területén. 

Új évaddal folytatódik a Bezzegszülők (Breeders, 09.05., a premier napján négy epizód, majd hetente egy rész), amelyben egy öt éves időugrás után látjuk viszont a családot. Paul és Ally most a szakítás küszöbén, Jim és Jackie pedig zavaros életük kellős közepén tipródnak.

Érkezik a BBC új thriller sorozata, a Farkas (Wolf, 09.14., binge bemutató), amelyben egy családot a saját házukban terrorizálnak vadidegenek. A hónap végén érkezik az HBO Max romantikus vígjátéksorozata, az Egy ágyban a sztárral (Starstruck, 09.28., binge bemutató) harmadik évada, amelyben folytatódik Jessie, a hétköznapi lány és Tom, a filmsztár nem mindennapi története. A zsaru sorozatok kedvelőinek ajánljuk az East New York (09.26., binge premier) című drámát, amelyben új rendőrfőnököt neveznek ki New York keleti körzetének élére. A városrész bővelkedik társadalmi feszültségekben, és éppen megindulóban van errefelé a dzsentrifikáció. Főbb szerepekben Amanda Warren (Dickinson, A hátrahagyottak), Jimmy Smith (Kemény motorosok, Dexter) és Richard Kind (Az Argo-akció, Agymanók).

A doku és true crime sorozatok rajongói sem maradnak ki a jóból: a Maxine (09.03, binge premier) egy igaz történeten alapuló krimi egy tanárról és iskolai gondnok vőlegényéről, akik megpróbálták megúszni két tízéves kislány meggyilkolását. A három részes dráma bemutatja kettőjük zavaros kapcsolatát, a nyomozást és az azt övező médiahisztériát. A Natalia Grace különös esete (The Curious Case of Natalia Grace, 09.02., binge premier) azt vizsgálja, hogy Natalia Barnett valóban egy kizsákmányolt ukrán törpe kisgyerek-e, vagy egy veszélyes felnőtt, aki gyereknek álcázza magát. A Ki ölte meg Biggiet és Tupacot? (Who Killed Biggie and Tupac, 09.13., binge premier) egy több mint 25 éve tartó vitát zárhat le azzal, hogy mindkét gyilkosságot alaposan kielemzik és rekonstruálják az esetet. A Kim vs Kanye: A válás (09.19, binge) egy bennfentes beszámoló Kim és Kanye West milliárd dolláros válásáról, ahogy azt az érintett ügyvédek és a pár barátai feltárták. A sorozat mindkét fél nézőpontját bemutatja: hogy Kanye miért küzdött a házasság megmentéséért, és ennek ellenére Kim miért akart kétségbeesetten véget vetni annak. Továbbá érkezik még az HBO új dokusorozata, a Megmentő komplexus (Savior Complex, 09.27, binge premier), felnőtteknek szóló animációs sorozatok, az FLCL 4. évad (09.13., heti premierek), A fura tesók 2. évad (The Freak Brothers, 09.27., binge premier).

Ezenkívűl folytatódik a Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése, a Milliárdok nyomában, a Csodálatos barátok, a Szeretlek és ez fáj, a Csodatévők és a Hétköznapi vámpírok – A sorozat.

Filmek terén is széles kínálattal készül az iskolakezdésre az HBO Max. Magyar filmek terén elsőként Szűcs Dóra által rendezett Az almafa virága (09.07) érkezik, amelyben a két összefonódó történet egyik főhőse egy fiatal vietnami lány, Song Ha, aki Magyarországra jön nyomozni a cserediákként korábban itt tanult nagymamája múltjáról. A kutatásban segítségére siető Viktor biztos benne, hogy Song Ha élete szerelme. A hónap második felében jön Szakonyi Noémi Veronika kritikuskedvenc alkotása, a Hat hét (09.23). Zsófi, a lázadó tini egy pici lakásban él húgával és instabil anyjával. Amikor kiderül, hogy terhes, felajánlja a babát örökbefogadásra, ám hamarosan kételkedni kezd döntésében. Hat hete van a végleges döntés meghozatalára.

Tovább bővül a DC animációs filmek listája is. A hónapban érkezik a Batman: A sárkány lelke (Batman: Soul of the Dragon, 09.01), a Supergirl karaktere köré épülő Szuperhősök Légiója (Legion of Super-Heroes, 09.01) és Zöld Lámpás: Rettegje erőmet (Green Lantern: Beware my power, 09.08), amelyben egy új Zöld Lámpás, John Stewart keveredik intergalaktikus zűrbe a Zöld Íjásszal és Sólyomlánnyal az oldalán.

Premier filmként érkezik még Tom Hanks főszereplésével készült Az ember, akit Ottónak hívtak (A Man Called Otto, 09.24), a nagysikerű zenés animációs vígjáték, a Trollok a világ körül (Trolls World Tour, 09.02), az Emily (09.07) című dráma, amely a méltán híres írónő, Emily Bronte életét mutatja be. Jön a legújabb francia vígjáték, az Asterix és Obelix: A középső birodalom (09.08), a főszerepben Marion Cottilard, Vincent Cassel és Guillaume Canet; a Halálos iramban 9. (F9: The Fast Saga, 09.08), amelyben Dom és csapata a John CenaCharlize Theron párossal küzdenek meg; Bob Odenkirk (Better Call Saul) akciófilmje, a Senki (Nobody, 09.15), majd az Anyák napi kimenő (Mothering Sunday, 09.29), amelyben egy angol szobalány és szeretője egyedül maradnak egy romantikus délutánra, amelynek következtében életük már sosem lesz többé a régi. Főszerepben Odessa Young, Josh O’Connor, valamint Olivia Colman és Colin Firth.

Translate »