Oldal kiválasztása

Guns, Gore and Cannoli 2 – Switch teszt

Guns, Gore and Cannoli 2 – Switch teszt79% XP79% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az tűnt fel életem elmúlt két évtizedében, hogy a játékosok fantáziáját valahogy csak nem képesek az agyra éhes élőhalottak elhagyni. Bármikor vevők vagyunk egy jó kis zombi-hentelésre, legyen szó a Resident Evil félig horrorisztikus komolyságáról, a call of duty akcióorientált mókájáról, a state of  decay túlélő mivoltáról, vagy éppen a humorosabb oldalt megfogó Plants vs. Zombies mókásságáról. Vinnie Cannoli története 16 évvel az első rész után folytatódik egy poros kis szobában, ahol két rövidéletű delikvens a hajdani legenda hihetetlen történetein viccelődik. Persze érdekes lenne a játék, ha rögtön az elején meg is ölnének minket, így hát kiszabadulunk és körülbelül három másodperc leforgása alatt rendet is rakunk az úriemberek fejében.

A történet önmagában igen egyszerű, azonban van néhány ötletes megmozdulás, melyek közül személyes kedvencem a második világháborús környezetbe való átmozdulás. Azonban túl sok csavar vagy meglepetés nem fog érni senkit, Vinnie ugyanaz maradt, mint aki volt. De egy ilyen szintű játéknál nem szerteágazó történetre vágyunk, hanem izgalmas játékmenetre. Ez pedig szerencsére maradt a régi, az irányítás egyszerű és könnyen tanulható és a lövöldözés, ugrás, verekedés játszi könnyedséggel kivitelezhető. A látvány tekintetében sem lehet panasz a programra. A környezet elég jól rombolható, részletes és kidolgozott, sőt, sokszor a tereptárgyakat is használhatjuk az utunkba kerülő ellenfelek legyűrésére. A játék többed magunkkal is élvezhető, s ilyenkor még több ellenfél fog az utunkba akadni, szóval garantált lesz a káosz.

Azonban egyetlen óriási probléma van a folytatással. Ugyanaz, mint az első rész. Még a zenét is átvették helyenként, nincsenek új fegyverek, mechanikák, ellenfelekből is talán három új típus van. Erősen az ez érzésem, hogy teljesen biztonságira játszottak a fejlesztők. Ez egyáltalán nem baj, de van, akinek ez kevés lesz. Mindenestre a Guns, Gore and Cannoli 2 még így is egy remek játék, Switchen útközben pedig még talán élvezetesebb is. Ha kimaradt az első rész akkor kezdhetsz azzal is, de ha inkább aktuális maradnál, a második részben sem leszel elveszve.

 

Értékelés

79%

Összefoglaló Vérbeli 2D platformer, ahol a fő hangsúly a lövöldözésen van. Az első részen nem mutat túl, sok újdonságot se tartalmaz, de a hangulatos grafika és zenei aláfestés így is elviszi a hátán a már ismert játékmenetet.

79%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »