Oldal kiválasztása

Google Pixel Buds – A jövő elkezdődött!

Google Pixel Buds – A jövő elkezdődött!
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A múlt héten került megrendezésre a Google Pixel 2 Event, ahol a cég bemutatta új termékeit, köztük a Pixel telefon utódjának, következő fejezetének számító Pixel 2-t; a Google Pixelbook-ot, mely egy laptop-tablet hibrid lesz; a Google Daydream View-t, amivel továbbra is próbálnak a virtuális valóság piacára betörni, illetve egyebek mellett a Google Clips Camera-t is, egy beépített intelligenciával rendelkező kamerát, amit akár a ruhánkra is csíptethetünk és önállóan is képes a számára tetsző dolgokról (mosolygó emberek, játszó kutya, stb) képeket készíteni és feltölteni a Google Photos-ba. Abba most nem megyek bele, hogy ennek milyen hátulütői lehetnek (ha a kedves Olvasó látta a The Circle/A kör című filmet, tudja miről beszélek), inkább tegyünk említést a legérdekesebb bejelentésről, ami nem más, mint a Google Pixel Buds!

Első ránézésre egy sima Bluetooth fülhallgatónak tűnhet (mivel a Pixel is száműzte a Jack audió-kimenetet), ám sokkal több ennél. A felhasználók képesek valós időben tolmácsolni két beszélt nyelv között a fülessel, ami nem kis segítséget nyújthat egy külföldre történő utazás során.

A Google bemutatója szerint úgy működik a rendszer, hogy a felhasználó a saját anyanyelvén elmondja a mondandóját a füles mikrofonjába, majd a telefon hangszóróján keresztül hallható lesz a szövegének másik nyelvre lefordított változata. Ezután a beszélgetőpartner elmondhatja a maga mondandóját a telefon mikrofonjába, ami a gépi fordítás után a fülesben lesz meghallgatható.

Kezdésnek 40 nyelv között működik az oda-vissza a fordítás, teljes listát még nem kaptunk, de az alap angol, francia, spanyol, olasz mellett, felbukkant a magyar, horvát, lengyel is. A fordítási funkcióhoz Google Asszisztens-t támogató, legalább Android 6.0 rendszerű telefonra van szükség. Természetesen klasszikus Bluetooth headsetként is használható, ehhez minimum Android 5.0 vagy iOS 10 rendszerű mobilra van szükség.

A vezeték nélküli Pixel Buds akkus üzemideje 5 óra, USB-C porton keresztül tölthető. A füleshez jár egy gyári tok, ami beépített akkut is tartalmaz, így út közben is van lehetőségünk egy kis löketet adni a fülesnek.

Már előrendelhető az Egyesült Államokban, 159 dollárért, ám az első készletek már most kifogytak!

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »